Kız Çocukları İçin Anlamlı Bir Gün

GÜNDEM 11.10.2020 - 23:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1738+ kez okundu.
 

Kız Çocukları İçin Anlamlı Bir Gün

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk BOYVADAOĞLU 11 Ekim  “Dünya Kız Çocukları Günü”nünde açıklama yaptı.  BOYVADAOĞLU yaptığı açıklamada ,Kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğünün vurgulayarak,  her kademede çocuk haklarını geliştirmek ve bu haklara saygı duyulmasını sağlamak zorunda olduklarını kaydetti. 2012 yılından itibaren 11 Ekim'in “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edildiğini ,Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısının 193 üyeli Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda bütün ülkelerin onayıyla kabul edildiğini söyleyen BOYVADAOĞLU ,Kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kutluyorum.dedi.          

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk BOYVADAOĞLU 11 Ekim  “Dünya Kız Çocukları Günü”nünde açıklama yaptı.

 BOYVADAOĞLU yaptığı açıklamada ,Kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğünün vurgulayarak,  her kademede çocuk haklarını geliştirmek ve bu haklara saygı duyulmasını sağlamak zorunda olduklarını kaydetti.

2012 yılından itibaren 11 Ekim'in “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edildiğini ,Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısının 193 üyeli Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda bütün ülkelerin onayıyla kabul edildiğini söyleyen BOYVADAOĞLU ,Kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kutluyorum.dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.