akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Muhtarlar Toplumun Kılcal Damarlarıdır

20.10.2020 - 06:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1653+ kez okundu.
 

Muhtarlar Toplumun Kılcal Damarlarıdır

Mahalle ve köylerin gerçek temsilcileri olan muhtarların, yerel yönetimlerde belediye başkanlarının en yakın çalışma arkadaşı olduğunu ifade eden Çelebi, köy ve mahallelerde güvenli, demokratik ve nitelikli yaşamın muhtarlar aracılığıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

    ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, bir siyasi partinin mensubu olarak değil doğrudan halkın tercihiyle seçilen muhtarların görev ve yetkilerinin genişletilip, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Çelebi, “Toplumun kılcal damarlara olan muhtarlarımız, yapılacak düzenlemelerle demokratik ve katılımcı yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olmalıdır” dedi. YEREL SORUNLARI EN İYİ BİLEN SEÇİLMİŞLERDİR CHP İl Başkanı Çelebi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında muhtarlıkların demokratik yönetim anlayışının ilk basamağı olduğunun altını çizdi. Muhtarların siyasi parti kimliği olmadan seçime girip, seçildiğine işaret eden Çelebi, “Muhtarlarımız köylerinin ya da mahallelerinin saygın, güvenilir, çalışkan kişileri oldukları için halkın takdiriyle seçilen yerel yöneticilerdir. Muhtarlar görev yaptıkları mahalle ya da köylerde yaşayan herkesi çok iyi tanıyan, yerel sorunları ve çözüm yollarını en iyi bilen seçilmiş kişilerdir. Muhtarlar tüm bu nitelikleriyle mahalle ve köylerinde sözü geçen kanaat önderleri konumundadır” diye konuştu. BELEDİYE BAŞKANLARININ EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI Mahalle ve köylerin gerçek temsilcileri olan muhtarların, yerel yönetimlerde belediye başkanlarının en yakın çalışma arkadaşı olduğunu ifade eden Çelebi, köy ve mahallelerde güvenli, demokratik ve nitelikli yaşamın muhtarlar aracılığıyla mümkün olabileceğini vurguladı. MUHTARLAR YEREL YÖNETİMLERİN ETKİN AKTÖRÜ OLMALIDIR Bütünşehir yasasıyla muhtarların birçok yetkisinin ellerinden alındığını anımsatan Çelebi, muhtarlıkların güçlendirilmesi ve yerel yönetimlerin etkin bir aktörü haline getirecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Çelebi, “Muhtarların yetkileri genişletilmeli, özlük haklarıyla ilgili sorunlar bir an önce çözülmelidir. Muhtarlar, kendi mahalle ve köyleriyle ilgili konularda belediye meclislerinde söz sahibi ve katılımcı demokrasinin asli unsuru olmalıdır. Çünkü muhtarlar kamu kurumlarıyla halk arasındaki köprü görevini büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalışan seçilmişlerdir” ifadelerini kullandı. TOPLUMUN KILCAL DAMARLARI CHP’li belediyelerin hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan tüm muhtarlarla işbirliği yapıp halkın sorunlarının çözümü için çalıştığını dile getiren Çelebi, “Toplumun kılcal damarları olarak gördüğümüz muhtarlarımızın yaşadığı tüm sorunları ilk genel seçimlerin ardından CHP iktidarında çözeceğiz. Daha etkin, daha katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışıyla muhtarlarımızı güçlendirip, halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için mücadele edeceğiz. Yaşadıkları tüm sıkıntılara karşın, özveriyle görev yapan, cefakar, vefakar muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyoruz” dedi.
Mahalle ve köylerin gerçek temsilcileri olan muhtarların, yerel yönetimlerde belediye başkanlarının en yakın çalışma arkadaşı olduğunu ifade eden Çelebi, köy ve mahallelerde güvenli, demokratik ve nitelikli yaşamın muhtarlar aracılığıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

 

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, bir siyasi partinin mensubu olarak değil doğrudan halkın tercihiyle seçilen muhtarların görev ve yetkilerinin genişletilip, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Çelebi, “Toplumun kılcal damarlara olan muhtarlarımız, yapılacak düzenlemelerle demokratik ve katılımcı yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olmalıdır” dedi.

YEREL SORUNLARI EN İYİ BİLEN SEÇİLMİŞLERDİR

CHP İl Başkanı Çelebi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında muhtarlıkların demokratik yönetim anlayışının ilk basamağı olduğunun altını çizdi. Muhtarların siyasi parti kimliği olmadan seçime girip, seçildiğine işaret eden Çelebi, “Muhtarlarımız köylerinin ya da mahallelerinin saygın, güvenilir, çalışkan kişileri oldukları için halkın takdiriyle seçilen yerel yöneticilerdir. Muhtarlar görev yaptıkları mahalle ya da köylerde yaşayan herkesi çok iyi tanıyan, yerel sorunları ve çözüm yollarını en iyi bilen seçilmiş kişilerdir. Muhtarlar tüm bu nitelikleriyle mahalle ve köylerinde sözü geçen kanaat önderleri konumundadır” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARININ EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI

Mahalle ve köylerin gerçek temsilcileri olan muhtarların, yerel yönetimlerde belediye başkanlarının en yakın çalışma arkadaşı olduğunu ifade eden Çelebi, köy ve mahallelerde güvenli, demokratik ve nitelikli yaşamın muhtarlar aracılığıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

MUHTARLAR YEREL YÖNETİMLERİN ETKİN AKTÖRÜ OLMALIDIR

Bütünşehir yasasıyla muhtarların birçok yetkisinin ellerinden alındığını anımsatan Çelebi, muhtarlıkların güçlendirilmesi ve yerel yönetimlerin etkin bir aktörü haline getirecek düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Çelebi, “Muhtarların yetkileri genişletilmeli, özlük haklarıyla ilgili sorunlar bir an önce çözülmelidir. Muhtarlar, kendi mahalle ve köyleriyle ilgili konularda belediye meclislerinde söz sahibi ve katılımcı demokrasinin asli unsuru olmalıdır. Çünkü muhtarlar kamu kurumlarıyla halk arasındaki köprü görevini büyük bir özveriyle yerine getirmeye çalışan seçilmişlerdir” ifadelerini kullandı.

TOPLUMUN KILCAL DAMARLARI

CHP’li belediyelerin hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan tüm muhtarlarla işbirliği yapıp halkın sorunlarının çözümü için çalıştığını dile getiren Çelebi, “Toplumun kılcal damarları olarak gördüğümüz muhtarlarımızın yaşadığı tüm sorunları ilk genel seçimlerin ardından CHP iktidarında çözeceğiz. Daha etkin, daha katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışıyla muhtarlarımızı güçlendirip, halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için mücadele edeceğiz. Yaşadıkları tüm sıkıntılara karşın, özveriyle görev yapan, cefakar, vefakar muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.