ÜLKEMİZ AVRUPA ÜLKELERİNİN ÇÖP DEPOSU MUDUR?

SİYASET 22.10.2020 - 20:54, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1083+ kez okundu.
 

ÜLKEMİZ AVRUPA ÜLKELERİNİN ÇÖP DEPOSU MUDUR?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, plastik kirliliğinin dünyada kaygı uyandıracak düzeye geldiğini artan plastik tüketimi yönetilemeyecek düzeyde çöpün oluşmasına neden olmaktadır dedi. Yönetilemeyen bu çöplerden kurtulmak için Avrupa ülkeleri gemilere yükleyerek diğer ülkelere göndermektedir. Ülkemizde yeterli denetim olmadığı için bu ticareti yapan sorumsuz firmalar bunları boş arazilerde gelişi güzel yakmaktadır. Terk edilen ve yakılan çöpler tüm canlılar için ciddi bir tehdit oluşturduğu gibi plastiklerin içerisinde bulunan çok çeşitli kanser yapıcı kimyasalların kontrolsüzce doğaya salımı gerçekleştiği gibi doğaya karışan mikroplastikler nedeniyle vatandaşlarımızın sağlığı ciddi anlamda tehlikeye atılmaktadır dedi. Koncuk, İngiltere’nin atıklarının büyük bir bölümünün Adana'da yakılarak ve çevreye salınarak yok edilmesi “Adana'nın verimli, bereketli toprakları ve zengin tarım kaynakları” kolay para odaklı ticari yöntemler ile yok edilmekte olduğunu belirtti. Ülkemizde yakılarak yok edilmesiyle yaşanan bu rezalete neden izin verilmektedir, Ülkemiz Avrupa ülkelerinin çöp deposu mudur, diyerek sözlerine son verdi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, plastik kirliliğinin dünyada kaygı uyandıracak düzeye geldiğini artan plastik tüketimi yönetilemeyecek düzeyde çöpün oluşmasına neden olmaktadır dedi. Yönetilemeyen bu çöplerden kurtulmak için Avrupa ülkeleri gemilere yükleyerek diğer ülkelere göndermektedir.

Ülkemizde yeterli denetim olmadığı için bu ticareti yapan sorumsuz firmalar bunları boş arazilerde gelişi güzel yakmaktadır. Terk edilen ve yakılan çöpler tüm canlılar için ciddi bir tehdit oluşturduğu gibi plastiklerin içerisinde bulunan çok çeşitli kanser yapıcı kimyasalların kontrolsüzce doğaya salımı gerçekleştiği gibi doğaya karışan mikroplastikler nedeniyle vatandaşlarımızın sağlığı ciddi anlamda tehlikeye atılmaktadır dedi.

Koncuk, İngiltere’nin atıklarının büyük bir bölümünün Adana'da yakılarak ve çevreye salınarak yok edilmesi “Adana'nın verimli, bereketli toprakları ve zengin tarım kaynakları” kolay para odaklı ticari yöntemler ile yok edilmekte olduğunu belirtti. Ülkemizde yakılarak yok edilmesiyle yaşanan bu rezalete neden izin verilmektedir, Ülkemiz Avrupa ülkelerinin çöp deposu mudur, diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.