Çocuklarla inatlaşmak sorunu çözmüyor!

 

Tüm yaz ekran kullanımı olan bir çocuğun hayatından teknolojik aletleri tamamen çıkarmanın doğru ve sağlıklı bir yöntem olmayacağına dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Sena Kalaz Güven, “Ekran süresini kademeli bir şekilde azaltırken, çocukların bu sürecin bir kısmını eğitici içeriklere ayırması sağlanmalı.” dedi. Çocuğun bu duruma tepki gösterebileceğini, öfke ve hayal kırıklığı yaşayabileceğini de ifade eden Uzman Klinik Psikolog Sena Kalaz Güven, bu durumda çocukla inatlaşılmamasını, sağlıklı bir iletişim kurulamıyorsa uzman yardımına başvurulmasını önerdi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Sena Kalaz Güven, okula dönüşte çocukların ekran sürelerini yeniden düzenlerken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Ekran sürelerini düzenlemek ve bu geçişi sağlıklı bir şekilde yönetebilmek önemli

Tatil döneminin çocuklar için sınırların daha esnek olduğu, ekrana maruziyetin daha fazla olduğu bir süreç olduğunu hatırlatan Uzman Klinik Psikolog Sena Kalaz Güven, “Bu nedenle okula dönüş döneminde çocukların ekran sürelerini düzenlemek ve bu geçişi sağlıklı bir şekilde yönetebilmek oldukça önem kazanıyor.” dedi.

Öncelikle hedefi doğru belirlemek gerektiğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Sena Kalaz Güven, “Tüm yaz ekran kullanımı olan bir çocuğun hayatından teknolojik aletleri tamamen çıkarmak doğru ve sağlıklı bir yol olmayacaktır. Amaç, çocukların dijital cihazları dengeli ve sağlıklı bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.