Twitter ile ABD'li iş adamı Elon Musk arasında gerginlik
Sosyal medya Twitter yönetiminin dava açmasından sonra, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın da karşı bir hamlede bulunacağı duyurdu.
Sosyal medya devi Twitter, Elon Musk’ın sosyal medya platformunu satın alma anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle milyardere dava açtı.
Elon Musk’ın avukatlarının bir karşı dava hazırlığında olduğu konuşuluyor. Davada, sosyal medya Twitter'ın satın alma işlemini iki ay içinde bitirme talebinin reddedilmesine yönelik hamlelerin yer alacağı belirtildi.
Elon Musk'ın avukatları, Delaware Chancery mahkemesine sunulan belgelerde, sosyal medya Twitter'ın birleşme davasını iki ay içinde yargılamak için "haksız talebinin" reddedilmesi gerektiğini söyledi.
SPAM HESAPLAR
Avukatlar, yanlış ve spam hesaplar konusundaki anlaşmazlığın sosyal medya Twitter'ın değeri için çok önemli olduğunu savundu.
Sosyal medya Twitter’ın spam ve bot hesapların sayısına dair yanlış bilgi verdiğini tekrarladılar. Elon Musk’ın hukuk ekibi davanın en erken 13 Şubat 2023 yılı yada sonrasında görülmesini istedi.
Bankalar tarafından Elon Musk'ın Sosyal medya Twitter’ı satın alması için taahhüt edilen borç finansmanı paketinin süresi Nisan 2023 yılında doluyor.
Bu, ilk davanın Şubat ayında başlayıp Nisan ayına kadar bitmemesi durumunda anlaşmanın çökebileceği anlamına geliyor.