ADANA BAROSU GÜÇLENİYOR

Adana Barosu’nda stajyer avukatlar için Adana Adliye Konferans Salonu’nda ruhsat töreni düzenlendi. 19 stajyer avukat meslek yemini edip, cübbe giydikten sonra  ruhsatlarını alarak avukatlığa adım attılar.

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren meslektaşlarını ve yurttaşları bir kez daha saygı ve rahmetle andı. Av. Gökayaz, “6 Şubat’ta yaşanan felaketin ardından gördüğümüz manzara çok korkunçtu. Devletin bu felakette bölgeye müdahalede geç kaldığını, koordinasyon yetersizliğini, devletin kapasitesinin tamamının kullanılamadığını çok acı bir tecrübelerle gördük. Bu felaketten ve sonrasında yaşananlardan çıkaracağımız çok dersler var.” dedi.

Av. Gökayaz, konuşmasında Adana Barosu’nun çalışmaları ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modeli yerine kuvvetler ayrılığına dayalı güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğine işaret eden Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Hükümet, hâlâ baroları ve meslek kuruluşlarını hedef alarak tek tipleştirme çabası güdüyor. Çoklu baro yasasıyla istedikleri amaca ulaşamayanlar, baroları zayıflatmak için 7. Yargı paketi ile barolar zayıflatılmaya çalışılmıştır. Barolar hak, hukuk ve adaletin savunucularıdır. Bu zor günlerden hukuku, demokrasiyi ve adaleti savunarak ve bu yolda mücadele ederek çıkacağız." dedi.