Mersinli Genç Yüz’ler siyasetçilerle tek tek bir araya geldi

 

29 Nisan Pazar günü Mersin'in Genç Yüzleriyle birlikte gerçekleşen Gençlik Buluşmasında gençlere Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Metin Külünk ve Adana Milletvekili Adayı Faruk Aytek eşlik etti. Gençlerin sorunlarını ve politika önerilerini dikkatle dileyen deneyimli siyasetçiler gençlerin sorularını yanıtladı, kendi parti politikalarını anlattı.

8 Mayıs Pazartesi günü ise Mersin'in Genç Yüzleri Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığını ziyaret ederek politika önerilerini ve kampanyalarını il başkanı Murat Tuncer'e aktardı. İl Başkanı Murat Tuncer politika önerilerini duymaktan büyük mutluluk duyduğunu, her birini çok kıymetli bulduğunu ifade etti. Gençlerin hep birlikte oluşturdukları Nitelikli Eğitim, Genç İşsizliği, Gençlerin Siyasete Katılımı ve Gençlerin Temel İhtiyaçlara Erişimi başlıkları altındaki çözüm önerileri metnini BBP Genel Başkan Mustafa Destici ile paylaşacağını da dile getirdi.

8 Mayıs Pazartesi günü çalışmalarını aralıksız sürdüren Mersin'in Genç Yüzleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanlığını ziyaret ederek politika önerilerini Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Murat Çam ile görüştü. Politika önerilerini dinleyen ve belirtilen konuların gençlerin en önemli sorunları olduğunu ifade eden Ali Murat Çam, bu sorunların partileri tarafından görünür olduğunu ve çözüm önerilerinin de parti politikalarında bulunduklarını ifade etti.

9 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Adana il Başkanlığını ziyaret eden Mersinli Genç Yüzler, politika önerilerini ve kampanyaları Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Orçun Yıldız ile görüştü. Kendileri Nitelikli Eğitim, Genç İşsizliği, Gençlerin Siyasete Katılımı ve Gençlerin Temel İhtiyaçlara Erişimi başlıkları altındaki sorun ve önerilerin mutabakat metinlerinde yer aldığını ve gelecek dönemde bu sorunların mutlaka çözüleceğini belirtti.

Mersinli Genç Yüzlerin bir sonraki durağı ise 11 Mayıs tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile oldu. Mersin Milletvekili Adayı Firdevs Aktürk ile bir araya gelen Mersin Genç Yüzleri politika önerilerini anlattı. Aynı gün görüşmelerinde hız kesmeyen Genç Yüzler Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığını ziyaret ederek politika önerilerini ve kampanyalarını CHP İl Başkan Yardımcısı Fatma Uğur ve CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç anlattı. Partinin politikalarının bizim önerilerimiz ile benzer olduğunu dile dile getiren Gülşah Yıldırım ve Gülşah Yıldırım Genç, politika önerilerini detaylıca inceleyip, partinin merkezine gönderileceği dile getirdi.