Kaspersky, 2023 finansal sonuçlarını açıkladı

 

Kaspersky, 2022'de şirketin işlerini etkileyen piyasa dışı faktörlere yanıt olarak operasyonlarını yeniledi ve jeopolitik risklere karşı dayanıklılığını artırdı. Sonuç olarak Kaspersky, B2C satışlarında pozitif dinamiklere geri dönerek ve yeni kapsamlı güvenlik çözümleriyle B2B satışlarını daha da artırarak istikrarlı ve sağlam iş sonuçlarına imza atmayı başardı.

2023'te Kaspersky'nin B2B satışları hem uç nokta (yıllık %17) hem de uç nokta dışı çözümlerde (yıllık %44) büyüme gösterdi. Her iki çözüm grubu da 2022 büyüme oranlarından daha iyi performansa imza attı. Uç nokta grubunda EDR sınıfı çözümler pazarın odağında yer aldı ve satışlar yıllık bazda %52'lik kayda değer bir büyümeyle sonuçlandı. Sunulan bu çözümler, 2023 yılında bağımsız güvenlik test kuruluşu SE Labs tarafından bir kez daha onaylandı ve Enterprise Advanced Security testinde APT korumasında mutlak verimliliğe imza attı.

Kaspersky'nin stratejik kurumsal ürünleri bu dönemde güçlü bir performans sergilemeye devam etti. En karmaşık tehditlere karşı koruma çözümü olan Kaspersky Anti Targeted Attack Platform, satışlarının bir önceki yıla göre %67 artmasıyla güçlü bir büyüme gösterdi. Ayrıca, şirketin Operation Triangulation gibi daha önce bilinmeyen kötü amaçlı yazılımların kullanıldığı saldırıları tespit edebilen yeni nesil Kaspersky SIEM satışları %146 arttı. Dünya çapındaki kuruluşlar ve uluslararası kolluk kuvvetleri tarafından güvenilen küresel kaynaklı tehdit verilerine sahip Kaspersky Threat Intelligence, %42 büyüme gösterdi.

B2B satışlarının başarısı, Kaspersky SD-WAN ve Kaspersky Container Security gibi yeni çözümlerin piyasaya sürülmesiyle daha da kolaylaştırıldı. 2023'ün ikinci yarısında teknolojiyi erken benimseyenler için ve 2024'te iş altyapılarına uygulanmak üzere kullanıma sunulan şirketin açık Genişletilmiş Algılama ve Yanıt (XDR) platformu Kaspersky Next XDR Expert'in tanıtımı, 2023 yılında şirketin B2B portföyü için dönüm noktası niteliğindeydi.