Çocuk Dilencilere Suçüstü!

Adana’da Suriye uyruklu bir anne, 10 yaşlarındaki oğlunu para kazanma aracı olarak kullandı. Trafik ışıklarında duran araçları fırsat bilen kadın, çocuğunun eline tutuşturduğu su ile sürücülerden para toplattı. Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri, anne ve çocuğunu polis merkezine götürdü.

Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Bulvarı’ndaki trafik ışıklarında yaşanan olayda, Suriye uyruklu bir anne, 10 yaşlarındaki oğluyla birlikte trafik ışıklarında beklemeye başladı.  Genç kadın, yol kenarında beklerken, insanların çocuklara olan zaafını kullanıp, bebek arabasında bir kova içinde getirdiği sulardan oğluna verip, kırmızı ışıkta duran araç sürücülerinin yanına gönderdi.

SU ALMAYIP, PARA VERDİLER

Kırmızı ışıkta duran araçların yanına giden çocuk, sürücülere suyu uzatıp, almalarını istedi. Bazı sürücüler suyu almazken, bazı sürücüler de çocuğa para verip su aldı. Bazı sürücüler de suyu almayıp, sadece para verdi.

Küçük çocuk, sürücülerin yanı sıra otobüsten inen yolculara ve yayalara da aynı yöntemle su satmaya çalıştı. Kenarda annesiyle bekleyen çocuk bu sırada otobüsten inen bir kadına da su uzatarak, satmak istedi. Çocuğun kendisine uzattığı suya kayıtsız kalmayan kadın ise suyu alıp, parasını verdi.

PARALARI ANNESİNE VERDİ

Yaşı dolayısıyla birçok sürücüden su karşılığında para toplayan çocuk, topladığı paraları yolun kenarında bekleyen annesine getirerek, eline verdi.  Genç kadın, oğlundan aldığı paraları cebine koyarak, eline yeni su şisesi verip, tekrardan araçların yanına gönderdi.

ÇOCUK ŞUBE YAKALADI

Bir süre bu şekilde insanlardan para toplayan anne, oğlu ve sonradan gelen ve dilenen bazı çocuklar bölgede denetim yapan Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine yakalandı.  Ekipler, anne, oğlu ve diğer çocukları toplayarak, polis aracına bindirip, polis merkezine götürdü.