SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN!

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, sağlıkta şiddetin artarak devam ettiğini söyleyerek “Şiddete uğrama sırası hangimizde? Can verdiğimiz eller canımıza kastediyor. Şiddet sorunu biran önce çözülmelidir” dedi.

 

Adana Tabip Odası’nda bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları sağlıkta şiddetin kabul edilemez olduğu, artık tahammül edilemeyecek noktaya geldiğini belirten basın açıklaması yaptılar.

 

KALP KRİZİ GEÇİREN MESLEKTAŞIMIZIN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Şiddete ilişkin açıklamayı okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Yine şiddet yine acı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan 12 No’lu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta yakınlarının sözel saldırısına maruz kalmış ve bu olayın ardından ağır bir kalp krizi geçirerek fenalaşmıştır. Meslektaşımıza, olay yerinde çalışma arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği hastanede koroner anjiyografi uygulanmış ve yoğun bakım altındadır. Şu anda durumu kritik olan meslektaşımıza acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşarak işinin başına dönmesini umut ediyoruz.”