Büyükşehir Seyhan Yaz Spor Okulları açıldı

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında, Yüreğir Yaz Spor Okulları’nın ardından, Seyhan Yaz Okulları; Akkapı Mahallesi’nde,  Güney Yıldızı Stadyumu’nda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, Adana spor camiasından isimler, yöneticiler, Seyhanlılar, Akkapı ve yakın mahalle muhtarları, öğrenciler, eğitmenler ve ailelerin katılımı ile açıldı. 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’yı spor kenti yapma yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çocukları sokağın tehlikelerinden korumak, spor yapmalarına olanak tanımak, fiziksel ve ruhsal olarak gelişimlerine katkı sağlamak, ayrıca yetenekli olanların kulüp bünyesinde spora devam etmeleri için fırsat sunmak amaçlarıyla yaz spor okulları açan Adana Büyükşehir Belediyesi, daha fazla çocuk ve gence ulaşmak için faaliyetlerine devam ediyor. 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi; 12 branşta, 12 ilçede, yaklaşık 20 bin çocuğa; güvenli ortamlarda, işinin uzmanı eğitmenlerle spor yapma imkanı sağlayarak,  "Çok Yaşa Adana" anlaşıyla sağlıklı Adana’yı inşa etmek için var gücüyle çalışıyor. 

Kente kilometrelerce uzunlukta bisiklet yolları ören, mevcut dönemde de Adanalıları; içerisinde tenis kortları, tribünlü olimpik yüzme havuzu, koşu parkuru, basketbol sahaları, gülle, çekiç atma, okçuluk, yüksek ve sırıkla atlama alanları olan ve açık-kapalı fitness salonları bulunan devasa Spor Kampüsü ile buluşturmak için yola çıkan Başkan Zeydan Karalar, Yaz Spor Okulları ile gençlerin ve çocukları sporla buluşturarak, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.