UÇAN YILDIZLAR ŞAMPİYONLUĞA MXGP TÜRKİYE’DE KOŞUYOR

 

 

Motorsporları’nın temeli olarak kabul edilen motokros’un dünyadaki en önemli yarışı MXGP’nin şampiyonları belirleyen etap olarak bilinen Türkiye etabı, bu hafta sonu yapılıyor. 180 ülkede 3.5 milyar kişinin evlerine konuk olacak MXGP Türkiye, dünyanın en iyi motokros pisti ödülü alan Afyonkarahisar pistinde koşuluyor. Dünyada gençlerin ve özellikle yüksek gelir grubunun büyük ilgi gösterdiği, dünyanın birçok yerinden motosiklet tutkunlarının geldiği yarış sayesinde hem Afyonkarahisar hem de Türkiye ekonomisi büyük fayda sağlıyor.

 

MXGP’DE İZLEYİCİ REKORU BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan MXGP TÜRKİYE ile aynı alanda yapılan Türkiye'nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali NG Afyon MOTOFEST ile birlikte bu yılki katılımın 500.000'i aşması bekleniyor.

Türkiye'nin tanıtımına milyarlarca liralık katkıda bulunan MXGP TÜRKİYE, 7,4 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3,5 milyara yakın kişinin evlerine konuk oluyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonu’nun (FIM) en önemli organizasyonları arasında yer alan, dünyanın en çok izlenen yarışlarından biri olan motokrosun en iyisini belirleyen Dünya Motokros Şampiyonası'na (MXGP TÜRKİYE) hemen hemen tamamı Kawasaki, Honda, Yamaha, GASGAS, KTM, Fantic, TM Husqvarna, Beta gibi motosiklet üreticilerinin fabrika takımlarının özel yarışçılarından oluşan 28 ülkeden 114 seçkin yarışçı katılıyor.

Dünya Motokros Şampiyonası'nın Türkiye etabı MXGP TÜRKİYE'nin yanı sıra, Dünya Gençler Motokros Şampiyonası MX2 TÜRKİYE, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası WMX TÜRKİYE ve Avrupa Motokros Şampiyonası EMX250 TÜRKİYE etapları aynı hafta sonunda yapılıyor.