SENİN İÇİN DERNEĞİ'NDEN SEVGİNİN DİLİ
Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 10. yıl dönümünü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Gecede, ‘’Sevginin Dili’’ ve kemik iliği nakli bekleyen çocukların dramatik öyküsünü anlatan ‘’Elimi Tutar mısın?’’kısa filminde oynayan 7 Down sendromlu çocuğa ödülleri Dernek Başkanı Nüvit Dağtekin tarafından takdim edildi. Dağtekin, ‘’Sanatın ve sevginin birleştirici gücüyle, daha fazla farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.’’ dedi.
Senin İçin Yardımlaşma Derneği ile Gönüllü Anneler Topluluğu işbirliğiyle toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla hayata geçirilen, Adanalı usta yönetmen Umut Bekler ‘in yönetmenliğini üstlendiği ‘’Sevginin Dili’’ ve Elimi Tutarmısın?’’ filminin galası yapıldı.
‘DESTEĞİMİZ SÜRECEK’
İnsanlık ve sevgi bağlarının ön plana çıktığı ‘Sevginin Dili’ adlı kısa film, Down sendromlu çocukların saf sevgisini konu alıyor. Senin İçin Yardımlaşma Derneği’nin 10. Yılını kutladığı gecede, toplumsal ve sanatsal açıdan oldukça dikkat çekici olan bu projelerin önemine vurgu yapan Dernek Başkanı Nüvit Dağtekin, sanatsal projelere desteklerinin devam edeceğini söyledi.
‘’BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ’’
Dağtekin, ‘Sevgini Dili’ adlı kısa filmde, sevginin tüm engelleri aşan gücünün gözler önüne serildiğine değinerek, “’Down sendromlu çocukların saf sevgisini ve hayatı kucaklama biçimlerini, sanatın büyüleyici diliyle izleyicilerle buluşturmak, bizim için büyük bir gurur kaynağı olmuştur’’ dedi. Dağtekin, şöyle devam etti;
‘’Bu projenin her aşamasında emeği geçen yönetmen, oyuncular ve özellikle Down sendromlu çocuklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Onların sevgiyi anlatma biçimi, hepimize çok kıymetli dersler verdi. Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, toplumsal farkındalığın artması için sanatsal projelere desteğimizi sürdüreceğimizi ve sevgi dilinin tüm dünyada yankı bulması adına çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildiririz. Yardım ve katkılarından dolayı Türk Kızılayı Seyhan İlçe Başkanı Reşat Karaca ve ekibine, katılım gösteren herkese teşekkür ediyor, bu anlamlı projenin daha geniş kitlelere ulaşmasını temenni ediyoruz. ’