Adanalı dağcılar zirve tanımıyor

 Adana Lorut Dağcılık Kulübü 2024 yılı etkinlik programı içerisinde yer alan zirvc tırmanışlarına devam ediyor. Geride kalan 9 ay içerisinde 17.kez bir zirveye daha başarılı şekilde ulaşan Adanalı dağcılar adeta zirvelere ambargo koymuş durumda.

Büyük Zafer’i kutlamak amacıyla 30 Ağustos 2024’de Aladağlar Emler zirvesine ulaşan Lorut Dağcılık Kulübü sporcuları; 7 Eylül 2024’de Aladağlar Kızılkaya zirve tırmanışı, 15 Eylül’de Kapıkaya Kanyonu, 28 Eylül’de Mersinli sporcuların da katılımıyla Aladağlar Emler Zirvesi’ne tırmanarak, 17.kez zirve tırmanışını gerçekleştirmiş oldular.

3724 METRELİK ZİRVE

Adana Lorut Dağcılık Kulübü sporcuları 28/29 Eylül 2024 tarihleri arasında Niğde’de bulunan Aladağlar Milli Parkı’nda başarılı bir tırmanışa daha imza attılar.

Aladağlar’ın en yüksek zirvelerinden biri olan Emler Zirvesi’ne ulaşan sporcular; 3724 metre yükseklikteki zirveye 7 saatlik bir tırmanıştan sonra ulaşmış oldu. Adana Lorut Dağcılık Kulübü sporcuları zirvenin 3000.metresinde yılın ilk yağan karlı zeminine ulaşmış oldu. Sporcular zirvede güneşli ve sakin bol oksijenli havanın tadını çıkarırken, 12 saatlik geriye dönüş için güç kazanmış oldu.