‘Çukurova Diş Hekimliği Günleri Hatay’ Adana’da yapılacak

29-30 KASIM 1 ARALIK 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek olan ‘Çukurova Diş Hekimliği Günleri Hatay’ için geri sayım başladı.

 

Adana Diş Hekimleri Odası ile Hatay Diş Hekimleri Odası işbirliği ile Adana’da Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek olan ‘Çukurova Diş Hekimliği Günleri Hatay’ kongresine Çukurova Diş Hekimliği Fakültesi ve Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız Diş Polikliniği destek verecek.

 

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Nebil Seyfettin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Yoldaş ve Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Araştırma ve Uygulama Merkezi Ağız Diş Polikliniği Sorumlusu Prof. Dr. T. Burak Özçelik, Adana Diş Hekimleri Odası’nda bir araya gelerek Hatay ÇUDİG’i masaya yatırdı.

 

DT. FATİH GÜLER, “HATAY’I YENİDEN AYAĞA KALDIRMALIYIZ”

Çukurova Diş Hekimleri Günleri (ÇUDİG)’in Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye birlikteliğiyle oluştuğunu söyleyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “15’şincisini düzenleyeceğimiz ÇUDİG 2023 Nisan ayında yapılacağı planlanmıştı. 6 Şubat depremi sonrası maalesef Hatay yerle bir oldu. Çok büyük kayıplar yaşandı. Yüreklerimiz dağlandı. Yaşanan felaketin ardından Hatay’da kongre düzenleme şansı kalmadı. Deprem sürecinde insani ve mesleki dürtü ve bölge dayanışması gözeterek yaraları sarmaya çalıştık. Şimdi de Adana Diş Hekimleri Odamız, ÇÜ Diş Hekimliği Fakültemiz ve Başkent Üniversitemiz elele vererek ÇUDİG’i Adana’da yapıyoruz. Tüm gelirleri Hatay Diş Hekimleri Odasına göndereceğiz. Hatay Diş Hekimlerinin bir odası yok. Konteynırda yaşam savaşı veriyor. Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak, meslektaşlarımız normal yaşamlarına döndürerek, bir nebzede olsa acılarını dindirmek, destek olmak için tüm meslektaşlarımızı bu kongreye katılmaya davet ediyoruz.” dedi.