Emrah Yılmaz Çavuşoğlu’ndan 8 Mart Mesajı;
Kadınların iş gücüne katılımı, sadece bireysel başarıları değil, aynı zamanda ekonomik ve toplumsal kalkınmayı da destekleyen en önemli unsurlardan biridir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların her sektörde daha fazla temsil edilmesi gerektiğini hatırlatırken, eşitlikçi ve kapsayıcı çalışma ortamlarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. 8 Mart vesilesiyle, bir kez daha kadın istihdamının önemine dikkat çeken Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, kadınların denizcilik sektöründe daha fazla yer almasının yalnızca bir eşitlik meselesi değil, aynı zamanda sektöre değer ve kalite katan bir gereklilik olduğunu vurguladı.
Denizcilik sektörü, birçok alanda olduğu gibi, uzun yıllar boyunca cinsiyet ayrımcılığı ve önyargılarla şekillenmiş bir yapıya sahipti. Türkiye’de kadınlar, 1980’lerden itibaren denizcilik sektörünün farklı alanlarında yer almaya başlarken, ticari gemilerde istihdam edilmeleri ve denizcilik okullarına kabul edilmeleri ancak 1991’den sonra mümkün oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın (UAB) verilerine göre Türkiye’de 140.138 aktif gemi insanı görev yaparken, bu çalışanlardan 6.096’sı kadın. Zabitan sınıfında 1.803, tayfa sınıfında ise 4.293 kadın gemi insanı aktif olarak görev alıyor. Ancak denizci kadınların karşılaştığı en büyük zorlukların başında hâlâ 'cinsiyet ayrımcılığı' geliyor.
Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, “Atatürk’ün ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir.’ sözünden ilham alıyoruz. Biz Camelot Maritime olarak kadınların denizcilik sektöründeki varlığını artırmaya kararlıyız. Çalışanlarımızın %40’ı kadınlardan oluşuyor ve sektörde kadın istihdamına öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Cam tavanı olmayan bir firma olarak, kadınların tüm pozisyonlarda aktif rol almasını teşvik ediyoruz” dedi.