Pozitif’in ikinci sayısı yayında
Dijital dergi NP Pozitif’in ikinci sayısı yayında
NP Sağlık Grubu’nun toplumu bilgilendime ve toplumu bilinçlendirme amacıyla hazırladığı dijital dergi NP Pozitif, ikinci sayısıyla okurlarla buluştu. Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen Covid-19’un etkilerinin ele alındığı yeni sayıda, uzmanların kaleme aldığı hasta hikayelerine de yer veriliyor.
NP Sağlık Grubunun, yeni dijital dergisi NP Pozitif‘in ikinci sayısı, NPISTANBUL Beyin Hastanesi ve NP Feneryolu Tıp Merkezi ile NP Etiler Tıp Merkezi’nin internet iletişim mecrası olan www. npistanbul.com web sitesinde okurların beğenisine sunuldu.
NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Kurumsal İletişim Yöneticisi Simge Yıldırım Yurğa dijital derginin ikinci sayısı hakkında şunları söyledi: “Bir sene önce tanıştığımız Covid-19 ile tüm dünya olarak insanlık ve sabır sınavı veriyoruz. Bu sayımızda da hayatımızın gerçeklerini taşıyoruz sayfalarımıza… Uzmanlarımızın görüşleri ile hem içinde bulunduğumuz süreci değerlendiriyoruz hem de ruh sağlığımızı koruyabilmek için önerilere kulak veriyoruz. Bu sayımızda ilk kez yer verdiğimiz hasta hikayelerimizi ise Pembe Klinik Uzmanlarmız, sizler için kaleme aldı. ”
Dergide yer alan konular ve yazarları şöyle:
Kötü dünya sendromu Covid-19 döneminde hızlanacak: Prof. Dr. Nevzat Tarhan Açık, net ve sağlıklı iletişim krizde evlilikleri koruyor: Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy Pandemi en çok kadınları etkiledi! Ev ve ofis işleri kadınlarda stres ve kaygıyı getiriyor: Klinik Psikolog Selvinaz Çınar Parlak Covid-19 birçok nörolojik hastalığı alevlendiriyor: Dr. Celal Şalçini İleri yaştaki bireylere yalnız olmadıkları hissettirilmeli: Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver Normalleşme süreci, ailelerde çatışmalara yol açabilir mi?: Yrd. Doç. Dr. Emre Tolun Arıcı Normalleşme dönemi çocuklara nasıl anlatılmalı?: Uzman Klinik Psikolog Nuran Günana Pandemi sonrasında ruhsal hastalıklar artabilir: Prof. Dr. Nesrin Dilbaz Psikolojik sağlamlık geliştirilebilir mi?: Yrd. Doç. Dr. Dilek Sarıkaya Pandemide umudu yüksek tutmak en olumlu tutum: Yrd. Doç. Dr. Semra Baripoğlu Tükenmişlik sendromu önlenebilir mi?: Uzman Klinik Psikolog Gülçin Şenyuva Uzmanlarımızın kaleminden: Psikiyatri Uzmanı Dr. Elvin Guliyev, Dr. Elvan Çiftçi, Uzm. Klinik Psk. Özgenur Taşkın, Uzm. Klinik Psk. İnci Nur Ülkü, Uzm. Klinik Psk. Can Karpat