SÜT LEKESİ, DÜŞBAZ KİTAPLAR’DAN ÇIKTI!

 

Düşbaz Kitaplar, Szilvia Molnar’ın ilk romanı Süt Lekesi’ni okurlarla buluşturdu! Doğum sonrası ilk günlerde evden çalışarak çevirmenlik yaparken öte yandan annelik korkusuyla ve toplumun dayattığı normlarla mücadele eden bir kadını takip eden gerçekçi, çarpıcı ve bir o kadar duygusal roman, alışılmışın dışında bir anne olma hikâyesi sunuyor. Anneliğin konuşulmayan, konuşulmaya cesaret edilemeyen yanlarını içtenlikle ele alırken zorlukları açıkça ortaya koyan Süt Lekesi, o günlerin ne kadar zor ve kırılgan olabileceğini vebirini karanlıktan çıkarmak için sevginin ne kadar hayati olduğunu gösteriyor.

 

Ayrıntı Yayınları’nın, dünyanın farklı köşelerindeki yeni hikâyeleri keşfe çıkan renkli ve dinamik markası Düşbaz Kitaplar, Szilvia Molnar’ın Süt Lekesi adlı sarsıcı romanını Burcu Asena Şahin çevirisiyle okurlarla buluşturdu.

 

Bir apartman dairesinin duvarları arasında, bir zamanlar çevirmen olan taze anne, eski kimliğinden kopmanın ezici duygusuyla mücadele eder. Lohusalık günlerini dört duvar arasına sıkışmış halde, üstü başı süt lekeleriyle dolu, uykusuz, yeni yaşamına alışmaya çalışarak geçirir. Çocuğunu koruma içgüdüsüyle ona zarar verme düşünceleri arasında gidip gelerek korkunç bir çatışma yaşarken tek başına sırtlanmak zorunda kaldığı annelik görevlerinin acımasız talepleri arasında benliğini yitirir. Roman boyunca asla adlandırılmayan ana karakterin hasta komşusuyla olan kırılgan bağlantısı, mücadelesinde de kırılgan fakat zaruri bir can simidi haline gelir.