''Tartışırken Öldürdüm'''

Adana'da, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi Kibar Özten’i (35) başına yastık koyup, tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen ancak cezası Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Ceza dairesince eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bozulan sanık Ozan Ali Özten yeniden yerel mahkemede yargılanmaya başladı. Özten duruşmada, ‘’Ben eşimi uyurken değil, tartışırken öldürdüm’’ dedi.

Yurt dışında yük gemisinde motor olarak çalışan sanık Ozan Ali Özten, 14 Ağustos 2021’de iş yerinden izin alarak, eşi Kibar Özten’e haber vermeden eve geldi. Özten, birgün sonra çocuklarının diğer odada uyuduğu esnada kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Kibar ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özten, eşinin başına tabancayla ateş edip öldürdü. Olay sonrası arkadaşının yanına giden ve suç aleti silahı arkadaşına vererek, "Bu, çok önemli bir olaya karıştı; bunu yok et." Diyen Özten, arkadaşıyla kahve içti. Daha sonra arkadaşıyla birlikte evde bulunan iki çocuğunu da alarak, annesi Aysel Özten’in evine giderek, çocuklarını annesine bıraktıktan sonra polis çağırıp, teslim oldu.

Tutuklanan ve hakkında Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve yargılanan Özten, 14 Temmuz 2023’te yapılan karar duruşmasında 5237 Sayılı TCK 82/1-d maddesi gereği 'Eşe karşı kasten insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Sanığa ayrıca 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası verildi. Tutuksuz sanık M.Ş. ise 'Suç delillerini gizleme' suçundan 1 ay hapis cezasına mahkum edilip, cezası hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi.

'TCK 82/1-e MADDESİNDEN DE CEZALANDIRILSIN'

Öldürülen Kibar Özten’in ailesinin avukatları, Ozan Ali Özten’e verilen karara itiraz etti. Ailenin avukatları, Kibar Özten’in uyurken savunmasız bir şekilde öldürüldüğünü öne sürerek, sanığın 5237 Sayılı TCK 82/1-d maddesinin yanı sıra 5237 Sayılı TCK 82/1-e maddesini de barındırdığını ilerleyen aşamalarda af veya ceza indirimi gibi durumlardan faydalanmaması için 2 nitelik halden de cezalandırılması gerektiğini, infazı için maddenin en ağır hali ile uygulanmasını istedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin aldatıldığı gerekçesiyle bu suçu işlediğini ileri sürüp, 'haksız tahrik' indiriminin uygulanmasını talep etti.

YENİDEN YARGILANIYOR

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Ceza Dairesi, sanık Ozan Ali Özten'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını eksik soruşturma yapıldığı gerekçesiyle bozarak, dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere ilk derece mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Karar sonrası Adana 7 ‘nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosyada sanık Ozan Ali Özten’in yeniden yargılanmasına başlandı.

‘TARTIŞIRKEN ÖLDÜRDÜM’

Duruşmaya, tutuklu sanık Ozan Ali Özten katıldı. Taraf avukatları, maktul ve sanık yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, sanık Özten, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Eşini, tartışma sırasında öldürdüğünü söyleyen Özten,’’Olay uyurken değil, tartışırken oldu. Zaten tartışma olmasaydı olay bu aşamaya gelmezdi.’’ Dedi.

‘İFADELERİ ÇELİŞKİLİ’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kibar Özten’in kardeşi Abdülmelik Yalap ise, sanığın ifadelerinin çelişkili olduğunu söyledi. Yalap, ’’Sanık, olayın tartışma esnasında olduğunu söylüyor ancak Adli Tıp Kurumu raporuna göre kurşunun girişinin sağ taraf olduğu görünüyor. Yatak odası, kapı ve yatak arasındaki mesafeye baktığımız zaman olayın tartışma esnasında değil de uyurken olduğu apaçıktır’’ İfadelerini kullandı.

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ozan Ali Özten’in tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı sanığın çocuklarının tanık olarak dinlenmesi, öldürülen Kibar Özten’in cep telefonun incelenmesi ve dosyadaki eksik hususların giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.