TEKNOFEST AKDENİZ’DE EN ÇEVRECİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Akdeniz kapsamında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilen finaller sonunda dereceye giren takımlar, düzenlenen ödül töreniyle ödüllerine kavuştu.

 

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu yarışmalarda derece elde öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 

İLKOKUL-ORTAOKUL SEVİYESİ BİRİNCİSİ SANKO OKULLARI

SANKO Okulları 8’inci öğrencileri Neva Doktoroğlu ve Kerem Utku Kaleli’nin danışman öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması" projesi, TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

 

Denizli Merkezefendi Bilim Sanat Merkezi 4’üncü sınıf öğrencileri Ayşe Küloğlu, Egemen Kocagöz ve Yusuf Arda Balay, danışman öğretmenleri Gürkan Çelik rehberliğinde hazırladıkları “Akıllı Şarj Cihazı” projesiyle “İlkokul-Ortaokul” seviyesinde “İkincilik” ödülünün sahibi oldu.

 

Denizli Merkezefendi Bilim Sanat Merkezi 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencileri Hüseyin Kurtulmuş, Hasan Utku Bosun, Batuhan Batmazoğlu ve İbrahim Vefa Şenyurt, danışman öğretmenleri Gürkan Çelik rehberliğinde hazırladıkları “Suyu Arıtma” projesiyle “İlkokul-Ortaokul” seviyesinde “üçüncülük” ödülü kazandı.