''Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Halk Sağlığı Sorunu Oldu!''

Adana Kadın Meclisi Platformu üyesi avukat Ecem Sena Mutlay, ülke genelinde artan kadın ve çocuk cinayetlerine tepki gösterdi.

Kadın Meclisi Platformu Üyesi Av.Ecem Sena Mutlay,  Adliye önünde yaptığı açıklamada,  kadın cinayetlerinin oranlarına yönelik yapılan araştırma raporlarını açıkladıkları gün 3 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi. Mutlay, “Kadın Cinayetlerine yönelik 6284 sayılı yasa uygulanması için bir seferberlik başlattık. Mücadelemize bütün kadınları bekliyoruz. Kadın cinayetlerini durduracağız. Kadın cinayeti mağduru aileler asla yalnız yürümeyecek” dedi.

‘CEZASIZLIK ALGISI KALDIRILSIN’

Hem Adana’da hem de ülke genelinde eylemler yaptıklarına dikkat çeken Av.Mutlay,  kadın cinayetlerinin son bulması için cezasızlık algısının kaldırılması gerektiğine vurgu yaprak şöyle konuştu; ’’Eylül ayında  34 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 20 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadın cinayetlerine yönelik hazırladığımız raporu yayınladığımız gün bile 3 tane kadın daha öldürüldü. Artık toplumsal cinsiyet eşitsizliği bir halk sağlığı sorunu boyutuna gelmiştir. Bu durumda, bu konunun çözümü için bizce cezasızlık politikalarından artık vazgeçilmesi gerekiyor.''