Turizmde Bahar Canlanması
Eşsiz unsurlarla UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Kapadokya, her mevsimin cazibe merkezi oluyor. Karlarla kaplı kış mevsiminin ardından baharın gelişiyle rengarenk bir atmosfere bürünen Kapadokya, şimdi ise Ramazan Bayramı'nı karşılamaya hazırlanıyor.
Bölgenin büyüleyici ortamında yakın zamanda önemli bir yatırıma imza atarak Barceló Cappadocia'nın açılışını gerçekleştiren Barceló Hotel Group da ilk bayramda konuklarını ağırlayacak.
Faaliyetin devamından kısa bir süre sonra mimari tasarım ve benzersiz karakter ile dikkat çeken otel, '2024 yılında Ortadoğu'da açılan en büyük 15 otel listesinde' 4'üncü sıradan dahil ediliyordu.
Ortalama 3 gece konaklama
Kapadokya'nın eşsiz peribacaları ve vadilerini ziyaret etmek isteyen yerlileri Ramazan Bayramı için rezervasyon yapmaya başladı. ortalama 3 gece konaklama tercihinin öne çıkan bir bayram dönemi, bölge turizminin ilkbahar canlılığı ile birleşmiş olacak.
30 Mart Pazar ile 1 Nisan Salı günü kutlanacak Ramazan Bayramı için tatilciler 28 Mart Cuma'dan başlayarak 5 günlük tatil planlıyor. Aynı zamanda 31 Mart Haftası'nın okullarının ikinci dönem ara tatiline gelmesiyle birlikte ailelerin hafta boyunca farklı günler de tatil olanaklarını değerlendirmiş olacak.
4.4 milyon turist ağırladı
Doğal, tarihi ve kültürel varlıklarıyla yerli ve yabancıların rotasında bulunan Kapadokya'da 2024 yılında müze ve ören yerlerinde 4 milyon 374 bin 19 turist ağırlandı. Günübirlik gezilerin dış yönetiminden 1 milyon 351 bin 763'ü ise bölgede 856 yerde konakladı.
2025 yılında bu ziyaretlerde yeni bir rekor seviyede beklenen bölgesel sıcak hava balonu, arazi araçları başta olmak üzere çeşitli tur olanakları; gezi programları oluşturulabiliyor.