Türk-İş ‘Emek’ Buluşmasına Hazırlanıyor

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Ankara’da yapılacak büyük işçi mitingine yönelik hazırlıkların ele almak üzere Türk-İş’e bağlı Sendikaların Adana Şube Başkanları ile toplantı gerçekleştirdi.

“GEÇİM ŞARTLARI DAYANILMAZ NOKTAYA GELDİ”

Ülke nüfusunun yarısının asgari ücret ve emekli maaşı ile geçindiğini, 30 milyon kişinin ise, 12 bin ile 30 bin lira arasında çalıştığını söyleyen Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, “Ülkemizde ücretli çalışanların geçim şartları dayanılmaz noktadadır. Hayat pahalılığı kırk yıldır görülmemiş seviyeye gelmiştir. Başta işçiler olmak üzere, memurlar, emekliler, esnaf, köylü, işsiz gibi toplumun çoğunluğunu oluşturan dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama şartlarını düzeltecek tedbirler öncelikle uygulanmalıdır. Tasarrufu, gücü olanlar yerine getirmelidir. Fedakârlığı yapacak olanlar, geçmiş dönemde refahını artıranlardır. Ekonomik krizin nedeni çalışanlar ve aldığı ücretler değildir. Emeğiyle geçimini sürdürmeye çalışanlar enflasyonun nedeni değil mağdurudur” dedi.

“SOSYAL POLİTİKALAR EMEK AĞIRLIKLI OLMALIDIR”

Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar, sözlerine şöyle devam etti: “İhtiyaç duyulan ekonomik kaynak, ülke tasarruflarının sınırlı bir kesime aktarılmasıyla sağlanamaz. Geleneksel IMF politikalarının temelini oluşturan düşük işgücü maliyeti arayışlarının bedeli ülkemiz için daha ağır olacaktır. Türkiye'nin kalkınma politikaları yapısal sorunlara çözüm getirecek biçimde yeniden ele alınmalıdır. Emek kesimini baskılayan, çalışma şartlarını daha da ağırlaştıran yaklaşımlara son verilmelidir.”

20 EKİM’DE TANDOĞAN’DA YÜZBİNLER BULUŞACAK

20 Ekim Pazar günü Ankara Tandoğan Meydan’ında bu zamana kadar yapılmış en büyük işçi mitinglerinden birinin yapılacağını, Türkiye genelinden 2 bin otobüs kaldırılacağını belirten Bölge Başkanı Gülnar, “Adana’dan 50, bölgemizden ise, 200 otobüs kaldıracağız. Vergide adalet için, emekçiye, asgari ücretliye, emekliye adil gelir için, İşsize iş, taşerona kadro sendikal haklarımız için, insan onuruna yakışır, bir yaşam için ve daha müreffeh bir Türkiye için Ankara’dayız” dedi.