112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanlarının Taleplerini İlettiler
112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanlarının Taleplerini İlettiler
Büro Memur-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanlığı, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorunlarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Büro Memur-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı
Büro Memur-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanlığı, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorunlarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Büro Memur-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennoğlu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELİNİN HAKLI TALEPLERİ
Değerli Basın Mensupları,
Ülke genelinde vatandaşlarımıza acil çağrı hizmeti sunan 112 Acil Çağrı Merkezleri, İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda valilikler bünyesinde faaliyet göstermektedir. 7 gün 24 saat kesintisiz çalışan 112 personeli, büyük bir özveriyle acil durumlara müdahale etmekte ve halkın güvenliği için hizmet sunmaktadır. Ancak, 112 personeli, iş yükü ve sorumluluğu oranında gerekli özlük haklarına sahip olamamakta ve çalışma şartlarında eşitsizliklerle karşı karşıya kalmaktadır.
Bugün burada, ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunan 112 Acil Çağrı Merkezi personelinin yaşadığı mağduriyetleri dile getirmek için bir aradayız. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan 112 personeli, 7 farklı kuruma (Sağlık, Emniyet, Jandarma, İtfaiye, Orman, Sahil Güvenlik, AFAD) ait acil çağrıları koordine etmekte ve aynı zamanda bu çağrıların yaklaşık 3 katı kadar asılsız çağrıyı yönetmektedir.
Bununla birlikte:
1. İçişleri Bakanlığı 112 Acil Çağrı Merkezi personelinin maaşı, aynı çatı altında çalışan diğer kurum personellerine kıyasla neredeyse yarı yarıya daha düşüktür.
2. 24 saat esasıyla, resmi tatiller ve bayram günlerinde çalışmasına rağmen, yıpranma payı, yemek ve servis hizmetleri gibi temel özlük haklarından mahrum bırakılmaktadır.
3. Kendi vardiya sistemlerini belirleme hakkı kanunlarla güvence altına alınmış olmasına rağmen, İller İdaresi Genel Müdürlüğü bu yetkiyi gasp ederek çalışma barışını zedelemektedir.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100. ve 101. maddelerine göre, vardiya sisteminin belirlenmesi kurumlara bırakılmışken, bu açık kanun maddelerine rağmen keyfi uygulamalarla huzursuzluk yaratılmaktadır.
Taleplerimiz şunlardır:
• 112 personelinin maaş, mesai ve özlük haklarının aynı çatı altında çalışan diğer kurum personelleriyle eşitlenmesi,
• Yıpranma payı, yemek ve servis hizmetleri gibi hakların sağlanması,
• 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün vardiya sistemini kendi belirlemesi hakkının tanınması.
Bizler, halkımıza hızlı ve etkin hizmet sunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ancak bu fedakârlığın karşılığı olan haklarımızı almak ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesini sağlamak için buradayız. Tüm yetkilileri, bu haklı taleplerimizi dikkate alarak gerekli adımları atmaya davet ediyoruz.” Dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.