AB, 21 Temmuz'u tarihteki en sıcak gün olarak kaydetti

YAŞAM (AA) - Anadolu Ajansı | 23.07.2024 - 18:05, Güncelleme: 24.07.2024 - 07:21 516+ kez okundu.
 

AB, 21 Temmuz'u tarihteki en sıcak gün olarak kaydetti

Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi uzmanlarına göre ortalama yüzey hava sıcaklığı 2023 rekorunu 0,1 santigrat derece aşarak 17,09 dereceye ulaştı.

Geçen Pazar, yani 21 Temmuz, dünyanın kaydedilen en sıcak günü olarak kayıtlara geçti. Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi 1940'tan bu yana kaydedilen verilere göre 21 Temmuz'daki ortalama yüzey hava sıcaklığının, Temmuz 2023 rekorunu yalnızca 0,1 santigrat derece aşarak 17,09 dereceye ulaştığını bildirdi. Bu yaz Güney Avrupa'da aşırı sıcaklığın kaydedildiği, özellikle Yunanistan'da sıcaklığın iki hafta boyunca 40 dereceyi aştığı belirtildi. Pazar akşamından Pazartesi akşamına kadar Yunanistan genelinde 33 orman yangını bildirildi. Bazı şehirlerde sıcaklığın 43 dereceye yaklaştığı İspanya'da da yangın tehlikesi yüksek düzeyde. 2 Temmuz'da The Guardian gazetesi, anormal sıcaklığın Avrupa'daki turistleri her zamanki yaz rotalarını (Yunanistan, İspanya, İtalya) terk etmeye ve tatilleri için başta İskandinav ülkeleri olmak üzere daha soğuk iklime sahip ülkeleri seçmeye zorladığını bildirdi. 2023 yılında Dünya Meteoroloji Örgütü ve Avrupa'nın Kopernik İklim Değişikliği Servisi, Avrupa'da ısıya bağlı ölümlerin son 20 yılda yüzde 30 arttığını ortaya koyan ortak bir rapor yayınladı. Aynı yıl, aşırı yüksek sıcaklıkların olduğu rekor sayıda gün kaydedildi.  (İLKHA)
Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi uzmanlarına göre ortalama yüzey hava sıcaklığı 2023 rekorunu 0,1 santigrat derece aşarak 17,09 dereceye ulaştı.

Geçen Pazar, yani 21 Temmuz, dünyanın kaydedilen en sıcak günü olarak kayıtlara geçti.

Avrupa Kopernik İklim Değişikliği Servisi 1940'tan bu yana kaydedilen verilere göre 21 Temmuz'daki ortalama yüzey hava sıcaklığının, Temmuz 2023 rekorunu yalnızca 0,1 santigrat derece aşarak 17,09 dereceye ulaştığını bildirdi.

Bu yaz Güney Avrupa'da aşırı sıcaklığın kaydedildiği, özellikle Yunanistan'da sıcaklığın iki hafta boyunca 40 dereceyi aştığı belirtildi.

Pazar akşamından Pazartesi akşamına kadar Yunanistan genelinde 33 orman yangını bildirildi. Bazı şehirlerde sıcaklığın 43 dereceye yaklaştığı İspanya'da da yangın tehlikesi yüksek düzeyde.

2 Temmuz'da The Guardian gazetesi, anormal sıcaklığın Avrupa'daki turistleri her zamanki yaz rotalarını (Yunanistan, İspanya, İtalya) terk etmeye ve tatilleri için başta İskandinav ülkeleri olmak üzere daha soğuk iklime sahip ülkeleri seçmeye zorladığını bildirdi.

2023 yılında Dünya Meteoroloji Örgütü ve Avrupa'nın Kopernik İklim Değişikliği Servisi, Avrupa'da ısıya bağlı ölümlerin son 20 yılda yüzde 30 arttığını ortaya koyan ortak bir rapor yayınladı. Aynı yıl, aşırı yüksek sıcaklıkların olduğu rekor sayıda gün kaydedildi.  (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.