ABD polisi, acil durum çağrısında bulunan siyahi bir kadını evinde vurarak öldürdü

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 23.07.2024 - 22:39, Güncelleme: 24.07.2024 - 07:24 514+ kez okundu.
 

ABD polisi, acil durum çağrısında bulunan siyahi bir kadını evinde vurarak öldürdü

ABD'de siyahi bir kadın, evinin çevresindeki seslerden tedirgin olup çağırdığı polisler tarafından evinde vurularak öldürüldü.

Olay, 6 Temmuz gecesi Illinois eyaletinde meydana geldi. Ülke medyasına göre 36 yaşındaki Sonya Massey, evinde olası bir davetsiz misafir olduğunu bildirmek için 911'i aradı ve Sangamon İlçe Şerif Ofisi'ne göre polis, gece yarısından sonra olay yerine geldi. Polisin vücut kamerasındaki video görüntülerinde, Massey'nin evinde iki memurla konuştuğu, kimlik sorduğu ve evrakları karıştırdığı görülüyor. Massey, kimliğini aradığı sırada Şerif Yardımcısı Sean Grayson, Massey'den ocaktaki kaynar su bulunan tencereyi kontrol etmesini istiyor ve "Buradayken ateşe ihtiyacımız yok" diyor. Polisin yönlendirmesiyle mutfaf tarafına geçerek ocağı kapatan Massey, tencereyi alıp lavaboya yöneldikten sonra kendisinden uzaklaştığını düşündüğü polise "Nereye gidiyorsun" diye soruyor. Grayson'un, "sıcak sudan uzaklaştığını" söylemesi üzerine polisin ifadesini tekrarlayarak şaşkınlığını ifade eden Massey, "Seni İsa adına azarlıyorum" ifadesini kullanıyor. Şerif Yardımcısı Grayson, bunun üzerine, "Yapmasan iyi olur. Yemin ederim, seni yüzünden vuracağım" şeklinde bağırıyor. Özür dileyen Massey, memurlar "kahrolası tencereyi bırak" diye bağırırken tezgahın arkasına çömeliyor ve ardından doğrulurken açılan 3 el ateşin hedefi oluyor. Grayson kadını vurduktan sonra yanındaki polise, "Başka ne yapabilirdik? Zaten bize yaklaşmıştı. Elinde kaynar suyu vardı ve üzerime kaynar suyla geldi." diyerek kendini savunuyor. Olayın ardından gözaltına alına Grayson kendisine yöneltilen birinci derece cinayet ve resmi görevi kötüye kullanma suçlamalarını reddetti. Ancak Grayson, görevinden alınmış, hakkında savcılığın "birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevini kötüye kullanma" iddialarından jüri tarafından suçlu bulundu. Kefaletsiz şekilde cezaevine konulan Grayson, yargılanması sonucunda suçlu bulunursa cinayetten ömür boyu olmak üzere bazı cezalarla karşı karşıya kalacak. (İLKHA)
ABD'de siyahi bir kadın, evinin çevresindeki seslerden tedirgin olup çağırdığı polisler tarafından evinde vurularak öldürüldü.

Olay, 6 Temmuz gecesi Illinois eyaletinde meydana geldi.

Ülke medyasına göre 36 yaşındaki Sonya Massey, evinde olası bir davetsiz misafir olduğunu bildirmek için 911'i aradı ve Sangamon İlçe Şerif Ofisi'ne göre polis, gece yarısından sonra olay yerine geldi.

Polisin vücut kamerasındaki video görüntülerinde, Massey'nin evinde iki memurla konuştuğu, kimlik sorduğu ve evrakları karıştırdığı görülüyor.

Massey, kimliğini aradığı sırada Şerif Yardımcısı Sean Grayson, Massey'den ocaktaki kaynar su bulunan tencereyi kontrol etmesini istiyor ve "Buradayken ateşe ihtiyacımız yok" diyor.

Polisin yönlendirmesiyle mutfaf tarafına geçerek ocağı kapatan Massey, tencereyi alıp lavaboya yöneldikten sonra kendisinden uzaklaştığını düşündüğü polise "Nereye gidiyorsun" diye soruyor.

Grayson'un, "sıcak sudan uzaklaştığını" söylemesi üzerine polisin ifadesini tekrarlayarak şaşkınlığını ifade eden Massey, "Seni İsa adına azarlıyorum" ifadesini kullanıyor.

Şerif Yardımcısı Grayson, bunun üzerine, "Yapmasan iyi olur. Yemin ederim, seni yüzünden vuracağım" şeklinde bağırıyor.

Özür dileyen Massey, memurlar "kahrolası tencereyi bırak" diye bağırırken tezgahın arkasına çömeliyor ve ardından doğrulurken açılan 3 el ateşin hedefi oluyor.

Grayson kadını vurduktan sonra yanındaki polise, "Başka ne yapabilirdik? Zaten bize yaklaşmıştı. Elinde kaynar suyu vardı ve üzerime kaynar suyla geldi." diyerek kendini savunuyor.

Olayın ardından gözaltına alına Grayson kendisine yöneltilen birinci derece cinayet ve resmi görevi kötüye kullanma suçlamalarını reddetti. Ancak Grayson, görevinden alınmış, hakkında savcılığın "birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevini kötüye kullanma" iddialarından jüri tarafından suçlu bulundu.

Kefaletsiz şekilde cezaevine konulan Grayson, yargılanması sonucunda suçlu bulunursa cinayetten ömür boyu olmak üzere bazı cezalarla karşı karşıya kalacak. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.