Adana Eczacı Odası (ADEO) 2023-2024 Mali Genel Kurulu yapıldı

DÜNYA 16.09.2024 - 07:23, Güncelleme: 16.09.2024 - 07:23 647+ kez okundu.
 

Adana Eczacı Odası (ADEO) 2023-2024 Mali Genel Kurulu yapıldı

Ecz. Yalbuzdağ, “Sağlık çalışanına şiddet giderek artıyor”

Divan Başkanlığını Ecz. Mustafa Muhittin Zeyneloğlu, 2’nci Başkanlığı Ecz. Başak Sayan, Yazmanlığı Ecz. Aysenem Uçaroğlu ve Ecz. Akdeniz Ekici’nin yaptığı Adana Eczacı Odası Mali Genel Kurulu; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.   HASTALAR DEĞİL, SAĞLIK ÇALIŞANLARI CAN DERDİNE DÜŞTÜ Güney Ecza Koop (GEK) Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yasemin Emre ve eczacıların katıldığı seçimsiz genel kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Artık hastaların değil, sağlık çalışanları can derdine düştüğü günlerden geçiyoruz. Hekime, eczacıya, sağlık çalışanına, kadına, hayvana şiddet artarak devam etmektedir. Masum çocuklar ölmektedir ve failleri cezasız kalmaktadır. Caydırıcı cezalar ve alınacak tedbirlerle kadına şiddet, sağlık çalışanlarına şiddet ve cinayetler sona erdirilmelidir. Huzurlu, adaletli, güvenli, mutlu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz.” dedi.   GENÇLER DAHA MUTSUZ 2024 yılı ‘Dünya Mutluluk Endeksi’ne göre Türkiye’nin 98. sırada yer aldığını söyleyen ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “Rapor, gençlerin yaşlılara göre daha mutsuz olduğunu gösteriyor. Mutsuzlaşmanın sebepleri arasında yaşanan ekonomik kriz, politik atmosfer, geleceğe dair belirsizlik yer alıyor. Mutluluk seviyesini artırmak için yapılabileceklerin birkaçı yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin önüne geçmek için sosyal destek programları geliştirilmesi, sivil katılımın teşvik edilmesi ve hükümete duyulan güvenin artırılması, yolsuzlukların azaltılması olarak göstermektedir. Adalet ve hukuk alanında yaşananlar, yolsuzlukların ve haksızlıkların cezasız kalması sıkıntı yaratmaktadır. Mutsuzluktan kaynaklı yurt dışına beyin göçü yaşanmaktadır.”
Ecz. Yalbuzdağ, “Sağlık çalışanına şiddet giderek artıyor”

Divan Başkanlığını Ecz. Mustafa Muhittin Zeyneloğlu, 2’nci Başkanlığı Ecz. Başak Sayan, Yazmanlığı Ecz. Aysenem Uçaroğlu ve Ecz. Akdeniz Ekici’nin yaptığı Adana Eczacı Odası Mali Genel Kurulu; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

HASTALAR DEĞİL, SAĞLIK ÇALIŞANLARI CAN DERDİNE DÜŞTÜ

Güney Ecza Koop (GEK) Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Yasemin Emre ve eczacıların katıldığı seçimsiz genel kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Artık hastaların değil, sağlık çalışanları can derdine düştüğü günlerden geçiyoruz. Hekime, eczacıya, sağlık çalışanına, kadına, hayvana şiddet artarak devam etmektedir. Masum çocuklar ölmektedir ve failleri cezasız kalmaktadır. Caydırıcı cezalar ve alınacak tedbirlerle kadına şiddet, sağlık çalışanlarına şiddet ve cinayetler sona erdirilmelidir. Huzurlu, adaletli, güvenli, mutlu bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz.” dedi.

 

GENÇLER DAHA MUTSUZ

2024 yılı ‘Dünya Mutluluk Endeksi’ne göre Türkiye’nin 98. sırada yer aldığını söyleyen ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “Rapor, gençlerin yaşlılara göre daha mutsuz olduğunu gösteriyor. Mutsuzlaşmanın sebepleri arasında yaşanan ekonomik kriz, politik atmosfer, geleceğe dair belirsizlik yer alıyor. Mutluluk seviyesini artırmak için yapılabileceklerin birkaçı yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin önüne geçmek için sosyal destek programları geliştirilmesi, sivil katılımın teşvik edilmesi ve hükümete duyulan güvenin artırılması, yolsuzlukların azaltılması olarak göstermektedir. Adalet ve hukuk alanında yaşananlar, yolsuzlukların ve haksızlıkların cezasız kalması sıkıntı yaratmaktadır. Mutsuzluktan kaynaklı yurt dışına beyin göçü yaşanmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.