ADANA HUZUREVİ'NDE DUYGUSAL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

GÜNDEM 24.07.2024 - 06:58, Güncelleme: 24.07.2024 - 06:58 692+ kez okundu.
 

ADANA HUZUREVİ'NDE DUYGUSAL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ADANA HUZUREVİ'NDE BİRLİK VE BERABERLİK AŞURE GÜNÜ’NDE PEKİŞTİ

  GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ADANA HUZUREVİNDE COŞKUYLA KUTLANDI   Adana Huzurevi'nde geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Huzurevi sakinleri programda söylenen ilahilere eşlik ederken ikram edilen aşureleri de afiyetle yedi. Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan bu tür etkinliklerin huzurevi sakinlerinin sosyal ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük önem taşıdığını söyledi.   Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, geleneksel Aşure Günü etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ilahilerin yankılandığı huzurevi bahçesinde, katılımcılar duygusal anlar yaşadı ve aşure gününün manevi iklimi bir kez daha pekişti. Geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla icra edilen müziklere huzurevi sakinlerinin de katılımı etkinliğe ayrı bir renk kattı.   Aşure İkramı ve Birlik Beraberlik Vurgusu Kazanlarda özenle hazırlanan aşureler, huzurevi sakinleri ve misafirlere dağıtıldı. Aşurenin birlik ve beraberlik simgesi olduğunu vurgulayan Adana Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan, bu geleneği yaşatmanın önemine dikkat çekti. Katılımcılar, aşurelerini paylaşırken, birbirleriyle sohbet etme ve kaynaşma imkanı buldular.   Yerel Yönetim ve STK Temsilcilerinin Katılımı Etkinliğe katılanlar arasında, Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve huzurevi sakinleri yer aldı. Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek, onların ihtiyaçları ve beklentileri hakkında bilgi aldı. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler sunarak, onların mutluluğuna ortak oldu. Gönüllüler, etkinliğin her aşamasında aktif rol alarak, organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağladılar.
ADANA HUZUREVİ'NDE BİRLİK VE BERABERLİK AŞURE GÜNÜ’NDE PEKİŞTİ

 

GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ADANA HUZUREVİNDE COŞKUYLA KUTLANDI

 

Adana Huzurevi'nde geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Huzurevi sakinleri programda söylenen ilahilere eşlik ederken ikram edilen aşureleri de afiyetle yedi. Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan bu tür etkinliklerin huzurevi sakinlerinin sosyal ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük önem taşıdığını söyledi.

 

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, geleneksel Aşure Günü etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

Etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra ilahilerin yankılandığı huzurevi bahçesinde, katılımcılar duygusal anlar yaşadı ve aşure gününün manevi iklimi bir kez daha pekişti. Geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla icra edilen müziklere huzurevi sakinlerinin de katılımı etkinliğe ayrı bir renk kattı.
 

Aşure İkramı ve Birlik Beraberlik Vurgusu

Kazanlarda özenle hazırlanan aşureler, huzurevi sakinleri ve misafirlere dağıtıldı. Aşurenin birlik ve beraberlik simgesi olduğunu vurgulayan Adana Huzurevi Müdürü Nazmi Büyükyağbasan, bu geleneği yaşatmanın önemine dikkat çekti. Katılımcılar, aşurelerini paylaşırken, birbirleriyle sohbet etme ve kaynaşma imkanı buldular.
 

Yerel Yönetim ve STK Temsilcilerinin Katılımı

Etkinliğe katılanlar arasında, Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve huzurevi sakinleri yer aldı. Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek, onların ihtiyaçları ve beklentileri hakkında bilgi aldı. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler sunarak, onların mutluluğuna ortak oldu. Gönüllüler, etkinliğin her aşamasında aktif rol alarak, organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.