Artvin'de kuduz riski nedeniyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı

YAŞAM (AA) - Anadolu Ajansı | 25.07.2024 - 23:35, Güncelleme: 26.07.2024 - 07:28 576+ kez okundu.
 

Artvin'de kuduz riski nedeniyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı

Artvin'de başıboş köpeğin bir kişiyi ısırması üzerine tedbir olarak mahalle ve yakınındaki köye, hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çayağzı Mahallesi'nde bir kişinn başıboş köpek tarafından ısırıldığı ve hastaneye başvuran kişinin tedavi altına alındığını açıkladı. Açıklamada, gözlem altına alınan köpeğin ölmesi üzerine inceleme başlatıldığı belirtildi. Kuduz incelemesi yapılmak üzere hayvandan alınan numune Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi. Numunede yapılan ilk incelemede köpekte kuduz virüsü tespit edilmedi. Kesin sonuç belli olana kadar tedbir olarak Çayağzı Mahallesi ve Şehitlik köyüne tüm hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı kaydedildi. (İLKHA)
Artvin'de başıboş köpeğin bir kişiyi ısırması üzerine tedbir olarak mahalle ve yakınındaki köye, hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çayağzı Mahallesi'nde bir kişinn başıboş köpek tarafından ısırıldığı ve hastaneye başvuran kişinin tedavi altına alındığını açıkladı.

Açıklamada, gözlem altına alınan köpeğin ölmesi üzerine inceleme başlatıldığı belirtildi.

Kuduz incelemesi yapılmak üzere hayvandan alınan numune Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi.

Numunede yapılan ilk incelemede köpekte kuduz virüsü tespit edilmedi.

Kesin sonuç belli olana kadar tedbir olarak Çayağzı Mahallesi ve Şehitlik köyüne tüm hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığı kaydedildi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.