Av. Veysel Yıldız’dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

SİYASET 23.07.2024 - 21:13, Güncelleme: 23.07.2024 - 21:22 944+ kez okundu.
 

Av. Veysel Yıldız’dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

İYİ Parti Adana İl Başkanı Av. Veysel Yıldız; 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

’Değerli gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımızın, bu özel gün vesilesiyle, basın mensuplarının önemini ve değerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Gazeteciler, demokrasinin temel taşlarından biridir. Özgür ve tarafsız habercilik anlayışı sayesinde toplumu aydınlatır, bilgilendirir ve toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlarlar. Toplumun sesi, gözü ve kulağı olan gazeteciler, hakikatin ve adaletin savunucusudur. Kamuoyunu bilgilendirmede üstlenmiş oldukları sorumlulukları en iyi şekilde fedakarca yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışan, doğru ve tarafsız haber yapımını ilke edinen tüm gazeteci ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyor, başarılı ve güvenilir haberler yapmaya devam eden tüm basın mensuplarına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.’’ şeklinde konuştu.   ‘Yerel basın desteklenmeli’ “Yerel basınımız, bölgedeki gelişmeleri aktarmak, halkın sorunlarını tespit etmek, yolsuzlukları ortaya çıkarmak, sorunları gündeme taşımak gibi birçok önemli görev üstleniyor. Yerelden demokratik katılımın bir parçası olan yerel basın, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ancak Anadolu basını, giderek derinleşen ekonomik krizden ağır şekilde etkilendi. Son darbe ise tasarruf tedbirleri genelgesi ile geldi. Bu genelgedeki yerel basını ilgilendiren kısımlar, basınımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır niteliktedir. Bu genelgeden sonra birçok yerel gazete kapandı. Halkın haber alma hakkı için zor koşullarda görev yapan yerel basınımızın, üstlendikleri önemli rol de göz önüne alınarak tasarruf tedbirlerinin dışında bırakılması, faaliyetlerini sürdürebilmesi için desteklerin artırılması gerekiyor. Yerel basın demokrasimizin can damarıdır. Yerel basın yoksa, demokrasi yoktur.
İYİ Parti Adana İl Başkanı Av. Veysel Yıldız; 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

’Değerli gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımızın, bu özel gün vesilesiyle, basın mensuplarının önemini ve değerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Gazeteciler, demokrasinin temel taşlarından biridir. Özgür ve tarafsız habercilik anlayışı sayesinde toplumu aydınlatır, bilgilendirir ve toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlarlar. Toplumun sesi, gözü ve kulağı olan gazeteciler, hakikatin ve adaletin savunucusudur. Kamuoyunu bilgilendirmede üstlenmiş oldukları sorumlulukları en iyi şekilde fedakarca yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışan, doğru ve tarafsız haber yapımını ilke edinen tüm gazeteci ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyor, başarılı ve güvenilir haberler yapmaya devam eden tüm basın mensuplarına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.’’ şeklinde konuştu.

 

‘Yerel basın desteklenmeli’

“Yerel basınımız, bölgedeki gelişmeleri aktarmak, halkın sorunlarını tespit etmek,

yolsuzlukları ortaya çıkarmak, sorunları gündeme taşımak gibi birçok önemli görev

üstleniyor. Yerelden demokratik katılımın bir parçası olan yerel basın, demokratik yaşamın

vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ancak Anadolu basını, giderek derinleşen ekonomik

krizden ağır şekilde etkilendi. Son darbe ise tasarruf tedbirleri genelgesi ile geldi. Bu

genelgedeki yerel basını ilgilendiren kısımlar, basınımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

bırakır niteliktedir. Bu genelgeden sonra birçok yerel gazete kapandı. Halkın haber alma hakkı

için zor koşullarda görev yapan yerel basınımızın, üstlendikleri önemli rol de göz önüne

alınarak tasarruf tedbirlerinin dışında bırakılması, faaliyetlerini sürdürebilmesi için desteklerin

artırılması gerekiyor. Yerel basın demokrasimizin can damarıdır. Yerel basın yoksa, demokrasi yoktur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.