Bakan Yerlikaya: 73 şüpheli gözaltına alındı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 22.07.2024 - 18:44, Güncelleme: 23.07.2024 - 07:56 458+ kez okundu.
 

Bakan Yerlikaya: 73 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik devam eden "KISKAÇ-23" operasyonlarında 73 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta FETÖ'ye "Kıskaç-23" operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında son 4 günde 73 kişi yakalandı.  Şüphelilerin, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulduğu ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan "ByLock" kullanıcısı oldukları belirtildi. (İLKHA) 1️⃣6️⃣ ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür devam eden “KISKAÇ-23" operasyonlarında 7️⃣3️⃣ şüpheli yakalandı❗ FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek❗️… pic.twitter.com/3gtiUz2k4t — Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 22, 2024  
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik devam eden "KISKAÇ-23" operasyonlarında 73 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta FETÖ'ye "Kıskaç-23" operasyonu düzenlendi.

Operasyon kapsamında son 4 günde 73 kişi yakalandı. 

Şüphelilerin, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulduğu ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan "ByLock" kullanıcısı oldukları belirtildi. (İLKHA)

1️⃣6️⃣ ilde FETÖ’ye yönelik son 4 gündür devam eden “KISKAÇ-23" operasyonlarında 7️⃣3️⃣ şüpheli yakalandı❗

FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek❗️… pic.twitter.com/3gtiUz2k4t

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 22, 2024

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.