Başbakan Boris Johnson'ın Yerine Kim Geçecek?

20.07.2022 - 12:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2866+ kez okundu.
 

Başbakan Boris Johnson'ın Yerine Kim Geçecek?

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti liderlik yarışında bugün itibariyle bir aday daha elenerek aday sayısı ikiye inmiş olacak.

Kazanan İngiltere Başbakanı olacağı yarış devam ederken isimler eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, Ticaret Bakan Yardımcısı Penny Mordaunt ve Dışişleri Bakanı Liz Truss.   Muhafazakar Parti milletvekilleri arasında yapılacak oylamada en az oyu alan aday elenmiş olacak. Kalan iki aday arasından, Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve İngiltere'nin yeni Başbakanını partinin 160 bin üyesi seçecek. Seçimin galibi 5 Eylül tarihinde açıklanacak.   Salı günü Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda yapılan dördüncü oylamayı Rishi Sunak yine ilk sırada tamamlamış oldu, en az oyu alan Kemi Badenach elenmişti. Son oylamaya katılan adaylar ve oy dağılımı ise şöyle: Rishi Sunak 118, Penny Mordaunt 92, Liz Truss 86, Kemi Badenach 59   TARTIŞMA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ Pazar günü ITV televizyonunda yayımlanan programda birbirleriyle sert şekilde tartışması sonrası alınmıştı. Liz Truss, Rishi Sunak'ı vergileri artırarak büyümenin önüne kesmekle suçluyor.   Rishi Sunak, kendisinin de diğer tüm adaylar gibi vergileri azaltmak istediğini bunu sorumlu bir şekilde yapacağını söylüyor. Adayların tümü, Başbakan olmaları durumunda erken seçime gitmeyeceklerini ve Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Başbakan Boris Johnson'a yeni kabinede görev vermeyeceklerini söyledi.   Başbakan Boris Johnson, liderlik yarışında hiçbir adayı desteklemeyeceğini açıklamıştı. 7 Temmuz tarihinde istifasını duyuran ve partisinin yeni lideri seçilene kadar Başbakanlık görevini devam ettireceğini, kabinesindeki Bakanları kendisinin yanında olmaları için ikna etmeye çalıştığını başarısız olduğunu söylemişti.
İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti liderlik yarışında bugün itibariyle bir aday daha elenerek aday sayısı ikiye inmiş olacak.

Kazanan İngiltere Başbakanı olacağı yarış devam ederken isimler eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, Ticaret Bakan Yardımcısı Penny Mordaunt ve Dışişleri Bakanı Liz Truss.

 

Muhafazakar Parti milletvekilleri arasında yapılacak oylamada en az oyu alan aday elenmiş olacak. Kalan iki aday arasından, Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve İngiltere'nin yeni Başbakanını partinin 160 bin üyesi seçecek. Seçimin galibi 5 Eylül tarihinde açıklanacak.

 

Salı günü Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda yapılan dördüncü oylamayı Rishi Sunak yine ilk sırada tamamlamış oldu, en az oyu alan Kemi Badenach elenmişti. Son oylamaya katılan adaylar ve oy dağılımı ise şöyle: Rishi Sunak 118, Penny Mordaunt 92, Liz Truss 86, Kemi Badenach 59

 

TARTIŞMA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Pazar günü ITV televizyonunda yayımlanan programda birbirleriyle sert şekilde tartışması sonrası alınmıştı. Liz Truss, Rishi Sunak'ı vergileri artırarak büyümenin önüne kesmekle suçluyor.

 

Rishi Sunak, kendisinin de diğer tüm adaylar gibi vergileri azaltmak istediğini bunu sorumlu bir şekilde yapacağını söylüyor. Adayların tümü, Başbakan olmaları durumunda erken seçime gitmeyeceklerini ve Muhafazakar Parti liderliğinden istifa eden Başbakan Boris Johnson'a yeni kabinede görev vermeyeceklerini söyledi.

 

Başbakan Boris Johnson, liderlik yarışında hiçbir adayı desteklemeyeceğini açıklamıştı. 7 Temmuz tarihinde istifasını duyuran ve partisinin yeni lideri seçilene kadar Başbakanlık görevini devam ettireceğini, kabinesindeki Bakanları kendisinin yanında olmaları için ikna etmeye çalıştığını başarısız olduğunu söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.