Belarus ile Rusya arasında güvenlik garantileri anlaşması imzalanacak

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 02.09.2024 - 20:49, Güncelleme: 03.09.2024 - 06:43 742+ kez okundu.
 

Belarus ile Rusya arasında güvenlik garantileri anlaşması imzalanacak

Belarus Dışişleri Bakanı Maksim Rijenkov, Minsk ve Moskova arasında güvenlik garantilerine ilişkin anlaşmanın imzalanmasının planlandığını açıkladı.

Belarus Dışişleri Bakanı Maksim Rijenkov, “Bu yılın Aralık ayında kutlayacağımız Birlik Devleti Antlaşması'nın imzalanmasının 25. yıldönümünde, Rusya ile güvenlik garantilerine ilişkin, nükleer silahların ve konvansiyonel silahların yanı sıra Birlik Devleti'nin bir parçası olan her iki ülkenin diğer müşterek savunma ilkelerinin belirleneceği devletlerarası bir antlaşma imzalamayı planlıyoruz” dedi. Rijenkov, “Dış politika alanında koordineli eylemlerle programlarımız güncellenmekte ve uygulanmaktadır. Ticaret hacmi ve ihracatta etkileyici rakamlara ulaşılmıştır. Askeri politika ve Birlik Devletinin silahlı savunmasının örgütlenmesine ilişkin koordineli kararların alınmasını düzenleyen belgeler de onaylanmıştır” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Belarus Dışişleri Bakanı Maksim Rijenkov, Minsk ve Moskova arasında güvenlik garantilerine ilişkin anlaşmanın imzalanmasının planlandığını açıkladı.

Belarus Dışişleri Bakanı Maksim Rijenkov, “Bu yılın Aralık ayında kutlayacağımız Birlik Devleti Antlaşması'nın imzalanmasının 25. yıldönümünde, Rusya ile güvenlik garantilerine ilişkin, nükleer silahların ve konvansiyonel silahların yanı sıra Birlik Devleti'nin bir parçası olan her iki ülkenin diğer müşterek savunma ilkelerinin belirleneceği devletlerarası bir antlaşma imzalamayı planlıyoruz” dedi.

Rijenkov, “Dış politika alanında koordineli eylemlerle programlarımız güncellenmekte ve uygulanmaktadır. Ticaret hacmi ve ihracatta etkileyici rakamlara ulaşılmıştır. Askeri politika ve Birlik Devletinin silahlı savunmasının örgütlenmesine ilişkin koordineli kararların alınmasını düzenleyen belgeler de onaylanmıştır” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.