BOSNALI GENÇ, YÜRÜME UMUDUNU TÜRKİYE’DE BULDU

BİLİM 07.02.2024 - 08:45, Güncelleme: 07.02.2024 - 08:50 1677+ kez okundu.
 

BOSNALI GENÇ, YÜRÜME UMUDUNU TÜRKİYE’DE BULDU

OMURİLİK FELÇLİ BOSNALI GENÇ, YÜRÜME UMUDUNU TÜRKİYE’DE BULDU

Omurilik felci sonrası yatağa bağımlı hale gelen Bosna-Hersekli 20 yaşındaki Emsad Osmanovic, Türkiye’deki yürüme robotu tedavisiyle umut buldu. İstanbul Medicana Ataköy Hastanesi’nde bulunan yürüme robotu tedavisi için Türkiye’ye gelen Osmanovic’in, son teknolojiyle donatılmış robotik tedavi ile yürüme yeteneğini tekrar kazanması hedefleniyor. Geçirdiği trafik kazası sonrasında omurilik felci olan Bosna-Hersekli 20 yaşındaki Emsad Osmanovic, yeniden yürüme umuduyla Türkiye’ye geldi. Kaza sonrası yatağa bağımlı hale gelen Osmanovic, Bosna Hersek ve Hırvatistan’da tedavi görmesine rağmen istediği sonuçları alamadı. Yeniden yürüme umuduyla Türkiye’ye gelen gencin, İstanbul Medicana Ataköy Hastanesi’nde bulunan yürüme robotu ile tedavisine başlandı. Medicana Ataköy Hastanesi’nde yaklaşık iki haftadır tedavisi devam eden Osmanovic’in, öncelikli olarak bacaklarındaki şiddetli kasılmaların azalmaya başladığı belirtildi. Medicana Ataköy doktorlarının hedefi, yürüme robotu tedavisiyle birlikte gencin yeniden yürüme yeteneğini kazanması. “Yürüme robotu aracılığıyla yürüme yeteneğini arttırmayı hedefliyoruz” Medicana Ataköy Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü doktorlarından Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım, hastanın tedavisi ile ilgili şunları söyledi: “Bu hastamız bize başvurduğunda omurilik felcine bağlı olarak yürüme yeteneğini kaybetmiş ve bacaklarında ileri derecede kasılmalar mevcuttu ve bacak ağrılarından çok şikayetçi idi. Biz de bu şikayetlere bağlı olarak bir rehabilitasyon planı düzenledik. Özellikli bir tedavi şekli olan yürüme robotu eğitimi ile hastamızın daha iyi yürümesini sağlayabilmeyi amaçladık. Bu tedaviye başlamadan önce manuel olarak fizyoterapistlerle bir eğitim alanına girmesi gerekiyordu. Öncelikli olarak omurilik felci seviyesini belirledik. Omurilikteki nörolojik yaralanmanın seviyesini T-10 olarak tespit ettikten sonra bu hastanın bacaklarında bir kas güçsüzlüğü olduğunu gördük. Sonra hastayı gerekli şekilde tedavi planına soktuk. Hastamız yürüyemez pozisyonda fakat uzun bacak cihazı dediğimiz bazı cihazları taktıktan sonra ve walker (yürüteç) ile birkaç adımlama yapabiliyor. Yürüme robotu ile beraber bu yürüme yeteneğini arttırmayı sağlıyoruz. Tabii ki kasları biraz daha güçlendikten sonra yürüme kabiliyeti daha da artacaktır.”
OMURİLİK FELÇLİ BOSNALI GENÇ, YÜRÜME UMUDUNU TÜRKİYE’DE BULDU

Omurilik felci sonrası yatağa bağımlı hale gelen Bosna-Hersekli 20 yaşındaki Emsad Osmanovic, Türkiye’deki yürüme robotu tedavisiyle umut buldu. İstanbul Medicana Ataköy Hastanesi’nde bulunan yürüme robotu tedavisi için Türkiye’ye gelen Osmanovic’in, son teknolojiyle donatılmış robotik tedavi ile yürüme yeteneğini tekrar kazanması hedefleniyor.

Geçirdiği trafik kazası sonrasında omurilik felci olan Bosna-Hersekli 20 yaşındaki Emsad Osmanovic, yeniden yürüme umuduyla Türkiye’ye geldi. Kaza sonrası yatağa bağımlı hale gelen Osmanovic, Bosna Hersek ve Hırvatistan’da tedavi görmesine rağmen istediği sonuçları alamadı. Yeniden yürüme umuduyla Türkiye’ye gelen gencin, İstanbul Medicana Ataköy Hastanesi’nde bulunan yürüme robotu ile tedavisine başlandı. Medicana Ataköy Hastanesi’nde yaklaşık iki haftadır tedavisi devam eden Osmanovic’in, öncelikli olarak bacaklarındaki şiddetli kasılmaların azalmaya başladığı belirtildi. Medicana Ataköy doktorlarının hedefi, yürüme robotu tedavisiyle birlikte gencin yeniden yürüme yeteneğini kazanması.

“Yürüme robotu aracılığıyla yürüme yeteneğini arttırmayı hedefliyoruz”

Medicana Ataköy Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü doktorlarından Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım, hastanın tedavisi ile ilgili şunları söyledi:

“Bu hastamız bize başvurduğunda omurilik felcine bağlı olarak yürüme yeteneğini kaybetmiş ve bacaklarında ileri derecede kasılmalar mevcuttu ve bacak ağrılarından çok şikayetçi idi. Biz de bu şikayetlere bağlı olarak bir rehabilitasyon planı düzenledik. Özellikli bir tedavi şekli olan yürüme robotu eğitimi ile hastamızın daha iyi yürümesini sağlayabilmeyi amaçladık. Bu tedaviye başlamadan önce manuel olarak fizyoterapistlerle bir eğitim alanına girmesi gerekiyordu. Öncelikli olarak omurilik felci seviyesini belirledik. Omurilikteki nörolojik yaralanmanın seviyesini T-10 olarak tespit ettikten sonra bu hastanın bacaklarında bir kas güçsüzlüğü olduğunu gördük. Sonra hastayı gerekli şekilde tedavi planına soktuk. Hastamız yürüyemez pozisyonda fakat uzun bacak cihazı dediğimiz bazı cihazları taktıktan sonra ve walker (yürüteç) ile birkaç adımlama yapabiliyor. Yürüme robotu ile beraber bu yürüme yeteneğini arttırmayı sağlıyoruz. Tabii ki kasları biraz daha güçlendikten sonra yürüme kabiliyeti daha da artacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.