Casus yazılımın hedefi Filistin

TEKNOLOJİ 24.06.2024 - 10:50, Güncelleme: 24.06.2024 - 10:50 1011+ kez okundu.
 

Casus yazılımın hedefi Filistin

Dijital güvenlik şirketi ESET, Mısır ve Filistin'deki Android kullanıcılarına trojanlaştırılmış uygulamalar yayan Arid Viper casusluk kampanyalarını keşfetti.

      ESET Research, ESET'in AridSpy adını verdiği çok aşamalı Android zararlı yazılımının beş özel web sitesi üzerinden dağıtıldığını paylaştı. ESET, AridSpy'ın hem Filistin hem de Mısır'da ortaya çıktığını tespit etti ve bunu Arid Viper APT grubuna atfettiğini duyurdu. Kullanıcı veri casusluğuna odaklanan uzaktan kontrol edilen bir Truva atı olan AridSpy,  diğer işlevlerinin yanı sıra mesajlaşma uygulamalarını gözetleyebiliyor ve cihazdan içerik sızdırabiliyor.   ESET araştırmacıları, Android kullanıcılarını hedef almak için trojanlaştırılmış uygulamalar kullanan beş kampanya belirledi. Arid Viper APT grubu tarafından yürütüldüğü düşünülen bu kampanyaların 2022 yılında başladığı belirtiliyor. ESET'in AridSpy adını verdiği çok aşamalı Android casus yazılımları, tespit edilmekten kaçınmasına yardımcı olmak için Komuta ve Kontrol (C&C) sunucusundan birinci ve ikinci aşama yükleri indiriyor. Zararlı yazılım, çeşitli mesajlaşma uygulamalarını, bir iş fırsatı uygulamasını ve bir Filistin Sivil Kayıt uygulamasını taklit eden özel web siteleri aracılığıyla dağıtılıyor. Bunlar genellikle AridSpy'ın zararlı kodunun eklenmesiyle trojanlaştırılmış mevcut uygulamalardır. ESET Research, kullanıcı verilerinin casusluğuna odaklanan uzaktan kontrol edilen AridSpy Trojan'ını Filistin ve Mısır'da tespit etti.
Dijital güvenlik şirketi ESET, Mısır ve Filistin'deki Android kullanıcılarına trojanlaştırılmış uygulamalar yayan Arid Viper casusluk kampanyalarını keşfetti.

 

 

 

ESET Research, ESET'in AridSpy adını verdiği çok aşamalı Android zararlı yazılımının beş özel web sitesi üzerinden dağıtıldığını paylaştı. ESET, AridSpy'ın hem Filistin hem de Mısır'da ortaya çıktığını tespit etti ve bunu Arid Viper APT grubuna atfettiğini duyurdu. Kullanıcı veri casusluğuna odaklanan uzaktan kontrol edilen bir Truva atı olan AridSpy,  diğer işlevlerinin yanı sıra mesajlaşma uygulamalarını gözetleyebiliyor ve cihazdan içerik sızdırabiliyor.

 

ESET araştırmacıları, Android kullanıcılarını hedef almak için trojanlaştırılmış uygulamalar kullanan beş kampanya belirledi. Arid Viper APT grubu tarafından yürütüldüğü düşünülen bu kampanyaların 2022 yılında başladığı belirtiliyor. ESET'in AridSpy adını verdiği çok aşamalı Android casus yazılımları, tespit edilmekten kaçınmasına yardımcı olmak için Komuta ve Kontrol (C&C) sunucusundan birinci ve ikinci aşama yükleri indiriyor. Zararlı yazılım, çeşitli mesajlaşma uygulamalarını, bir iş fırsatı uygulamasını ve bir Filistin Sivil Kayıt uygulamasını taklit eden özel web siteleri aracılığıyla dağıtılıyor. Bunlar genellikle AridSpy'ın zararlı kodunun eklenmesiyle trojanlaştırılmış mevcut uygulamalardır. ESET Research, kullanıcı verilerinin casusluğuna odaklanan uzaktan kontrol edilen AridSpy Trojan'ını Filistin ve Mısır'da tespit etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.