Çevre Temizliğine Dikkat Çektiler

GÜNDEM 22.07.2024 - 13:59, Güncelleme: 22.07.2024 - 13:59 979+ kez okundu.
 

Çevre Temizliğine Dikkat Çektiler

Karataş'ta, Karataş Kültür Turizm ve Çevre Koruma Derneği tarafından farkındalık ve toplumsal duyarlılık etkinliği düzenlendi.

2024 yılında Adananın Karataş İlçesinde kurulan dernek turizm sezonunun en aktif olduğu yaz dönemi gözetilerek çevre temizlik etkinliği gerçekleştirdi.  Etkinlik Karataş çarşı merkezinde başlayıp sahil boyunca devam etti . Etkinlik kapsamında 450 kg geri dönüştürülebilir Atık toplanır iken farkındalık ve bilinç oluşması amacı ile temizlik faaliyeti ile birlikte dernek üyeleri tatilcileri bilgilendirdi.  Etkinlik kapsamında katılımcılara hitab eden Dernek Başkanı Uğur Armağan Üzer ;  ''Dernek olarak Karataşın hakettiği değere kavuşmasını sağlamak istiyoruz.Onun için karataşa gönül vermiş herkesin üzerine düşeni yapması çevresini temiz tutması, kirletenleri temiz tutmaya davet etmelerini temenni ediyoruz. Bu amaçla biz dernek olarak bölgemizde farkındalık oluşması temennisi ile bir etkinlik düzenledik.  Bu gibi organizasyonlar ile ilçede farkındalık yaratmak , gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakmak en büyük temennimiz oldu.  ''Sahip çık çevreye umut ol geleceğe'' sloganı ile çıktığımız yolda ilçemizin tarihini ve doğal güzellikleri koruyarak ön plana çıkartılmasını sağlamak,  sahil  kenti olan karataşın hakkettiği değere kavuşmasını katkıda bulunmak  en büyük gayemiz olmuştur.  Bu kapsamda bizler toplumsal bilincin çevre duyarlılığı ile oluşmasını sağlayarak ilk organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Bu yönde de çalışmalarımızı sizlerin desteği ile sürdüreceğimize inanıyoruz. Halkın duyarlılığı çevrenin düzeni için büyük önem arz etmekte. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliğin ilçenin geleceğine yönelik önemli bir adım olacağına inandığımı belirtmek istiyorum.  Etkinliğe katılımlarından ve desteklerinden ötürü Karataş Belediye Başkanımız Sayın Ali Bedrettin Karataş’a , ATT Dernek Başkanı Sn. Özkan Can’a , Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, İlçe gençlik spor müdürlüğü desteğiyle ,  derneğimizin yönetim kurulu üyelerine ve Halk Eğitim Müdürümüz Sn. Bayram Işık’a ve en önemlisi derneğin gerçekleştirdiği faaliyeti önemseyerek ilgi gösteren tüm gönüllülerinize teşekkürlerimizi sunarız. “ dedi.    
Karataş'ta, Karataş Kültür Turizm ve Çevre Koruma Derneği tarafından farkındalık ve toplumsal duyarlılık etkinliği düzenlendi.

2024 yılında Adananın Karataş İlçesinde kurulan dernek turizm sezonunun en aktif olduğu yaz dönemi gözetilerek çevre temizlik etkinliği gerçekleştirdi.  Etkinlik Karataş çarşı merkezinde başlayıp sahil boyunca devam etti . Etkinlik kapsamında 450 kg geri dönüştürülebilir Atık toplanır iken farkındalık ve bilinç oluşması amacı ile temizlik faaliyeti ile birlikte dernek üyeleri tatilcileri bilgilendirdi. 

Etkinlik kapsamında katılımcılara hitab eden Dernek Başkanı Uğur Armağan Üzer ; 

''Dernek olarak Karataşın hakettiği değere kavuşmasını sağlamak istiyoruz.Onun için karataşa gönül vermiş herkesin üzerine düşeni yapması çevresini temiz tutması, kirletenleri temiz tutmaya davet etmelerini temenni ediyoruz. Bu amaçla biz dernek olarak bölgemizde farkındalık oluşması temennisi ile bir etkinlik düzenledik.  Bu gibi organizasyonlar ile ilçede farkındalık yaratmak , gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakmak en büyük temennimiz oldu. 

''Sahip çık çevreye umut ol geleceğe'' sloganı ile çıktığımız yolda ilçemizin tarihini ve doğal güzellikleri koruyarak ön plana çıkartılmasını sağlamak,  sahil  kenti olan karataşın hakkettiği değere kavuşmasını katkıda bulunmak  en büyük gayemiz olmuştur.  Bu kapsamda bizler toplumsal bilincin çevre duyarlılığı ile oluşmasını sağlayarak ilk organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Bu yönde de çalışmalarımızı sizlerin desteği ile sürdüreceğimize inanıyoruz. Halkın duyarlılığı çevrenin düzeni için büyük önem arz etmekte. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliğin ilçenin geleceğine yönelik önemli bir adım olacağına inandığımı belirtmek istiyorum. 

Etkinliğe katılımlarından ve desteklerinden ötürü Karataş Belediye Başkanımız Sayın Ali Bedrettin Karataş’a , ATT Dernek Başkanı Sn. Özkan Can’a , Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, İlçe gençlik spor müdürlüğü desteğiyle ,  derneğimizin yönetim kurulu üyelerine ve Halk Eğitim Müdürümüz Sn. Bayram Işık’a ve en önemlisi derneğin gerçekleştirdiği faaliyeti önemseyerek ilgi gösteren tüm gönüllülerinize teşekkürlerimizi sunarız. “ dedi.

 
 
2024/07/10216432321721645813.jpeg
2024/07/19863897141721645816.jpeg
2024/07/4085384611721645814.jpeg
2024/07/17008124201721645816.jpeg
2024/07/14921510031721645815.jpeg
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.