CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

GÜNDEM 06.07.2024 - 08:19, Güncelleme: 06.07.2024 - 08:19 1272+ kez okundu.
 

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

ZEYBEK: İKTİDARIN YANLIŞ POLİTİKALARININ BEDELİ BELEDİYELERE ÖDETİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla Florya’daki İPA yerleşkesinde bir araya geldi.  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından, ülkedeki yanlış ekonomik politikaların acısının geniş halk kesimlerinden çıkarılmaya çalışıldığının anlaşıldığına vurgu yapan Zeybek, “Tam da ekonomik krizin toplum tarafından en geniş biçimde hissedildiği bu dönemde; sokakta, mahallede, kentlerimizde en çok insanların yanında olan belediyecilerin gelir kaynakları üzerinden kesintilerin oranının, yasal sınırların üzerinde dediğimiz yüzde 40’lar seviyesine çekiliyor olmasını anlamak mümkün değildir. İktidarın yanlış uyguladığı ekonomik politikaların bedelini, belediyelerin İller Bankası'ndan ya da diğer kaynaklardan gelen gelirlerinden kesinti yaparak gidermeye çalışmasını da anlamak mümkün değildir. Ama biz biliyoruz ki; CHP’nin 411 tane çalışkan belediye başkanı; bütün Türkiye'de yaşayan insanların sorunlarını çözmek için, kaynakları etkin ve verimli biçimde kullanacaklar” dedi.  2019 yerel seçimlerine oranla büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları sayısını artırdıklarının altını çizen İmamoğlu da “Bununla da kalmadık; Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Sağlıklı Kentler Belediyeler Birliği kurumlarını da yönetir hale geldik. Vatandaşlarımız, deyim yerindeyse, ‘yerel yönetimler milli takımını’ CHP’li belediye başkanlarından oluşturdu ve bize, ‘Çıkın sahaya, iyi oynayın ve kazanın. Milletimize kazandırın’ dedi. Biz de bunu gururla yapacağız. Enerjimizin çok yüksek olduğunu ve bu anlamda başarılı olma konusunda kararlı olduğumuzu, bir takım oyunu oynadığımızı bilerek hareket ettiğimizi ve ‘Hep birlikte kazanacağız. Milletimizle birlikte kazanacağız’ duygusunu taşıdığımızı biliyoruz. Biz, aynı zamanda gönülleri kazanacağız. Bizim şampiyonluk kupamız, vatandaşımızın gözündeki sevgi ışıltısıdır, dilindeki teşekkürdür. Aynı zamanda en güçlü, en manevi duygularıyla, dualarıdır” ifadelerini kullandı. 
ZEYBEK: İKTİDARIN YANLIŞ POLİTİKALARININ BEDELİ BELEDİYELERE ÖDETİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla Florya’daki İPA yerleşkesinde bir araya geldi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından, ülkedeki yanlış ekonomik politikaların acısının geniş halk kesimlerinden çıkarılmaya çalışıldığının anlaşıldığına vurgu yapan Zeybek, “Tam da ekonomik krizin toplum tarafından en geniş biçimde hissedildiği bu dönemde; sokakta, mahallede, kentlerimizde en çok insanların yanında olan belediyecilerin gelir kaynakları üzerinden kesintilerin oranının, yasal sınırların üzerinde dediğimiz yüzde 40’lar seviyesine çekiliyor olmasını anlamak mümkün değildir. İktidarın yanlış uyguladığı ekonomik politikaların bedelini, belediyelerin İller Bankası'ndan ya da diğer kaynaklardan gelen gelirlerinden kesinti yaparak gidermeye çalışmasını da anlamak mümkün değildir. Ama biz biliyoruz ki; CHP’nin 411 tane çalışkan belediye başkanı; bütün Türkiye'de yaşayan insanların sorunlarını çözmek için, kaynakları etkin ve verimli biçimde kullanacaklar” dedi. 

2019 yerel seçimlerine oranla büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları sayısını artırdıklarının altını çizen İmamoğlu da “Bununla da kalmadık; Türkiye Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Sağlıklı Kentler Belediyeler Birliği kurumlarını da yönetir hale geldik. Vatandaşlarımız, deyim yerindeyse, ‘yerel yönetimler milli takımını’ CHP’li belediye başkanlarından oluşturdu ve bize, ‘Çıkın sahaya, iyi oynayın ve kazanın. Milletimize kazandırın’ dedi. Biz de bunu gururla yapacağız. Enerjimizin çok yüksek olduğunu ve bu anlamda başarılı olma konusunda kararlı olduğumuzu, bir takım oyunu oynadığımızı bilerek hareket ettiğimizi ve ‘Hep birlikte kazanacağız. Milletimizle birlikte kazanacağız’ duygusunu taşıdığımızı biliyoruz. Biz, aynı zamanda gönülleri kazanacağız. Bizim şampiyonluk kupamız, vatandaşımızın gözündeki sevgi ışıltısıdır, dilindeki teşekkürdür. Aynı zamanda en güçlü, en manevi duygularıyla, dualarıdır” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.