"Çiftçi zarar ediyor, iktidar seyrediyor"

SİYASET 06.10.2024 - 07:40, Güncelleme: 06.10.2024 - 07:40 469 kez okundu.
 

"Çiftçi zarar ediyor, iktidar seyrediyor"

"Pamukta destekleme primi 5 lira olmalı"

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, AKP iktidarı boyunca pamukta 32 milyar dolarlık ithalata tepki gösterirken, yerli üretim ve üreticiye destek verilmesini talep etti. Bu sene pamuğu 27-28 liralık maliyetle üreten çiftçinin ürününü 20-21 liradan satmak zorunda bırakıldığına dikkat çeken Barut, "Elleri nasırlı çiftçimiz alınteriyle ürettiğinden büyük zarar ediyor, iktidar ise seyrediyor. Pamukta yangını söndürün, destekleme primini en az 5 lira olarak güncelleyin" dedi. PAMUK MECLİS KÜRSÜSÜNDE Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda CHP Grubu adına kürsüye elinde pamukla çıkan Ayhan Barut, "Pamuk umuttur, berekettir, iştir, aştır, pamuk beyaz altındır. Pamuk, en önemli ihracat sektörlerinden olan tekstil ve konfeksiyon sanayisinin de hammaddesidir. Böylesine önemli bir ürünü üreten çiftçilerimiz maalesef son yıllarda, özellikle de bu yıl çok sıkıntılıdır. Şu anda hasadı tamamlanmak üzere olan pamuk üreticileri ve pamuk büyük sorunlarla karşı karşıyadır" diye konuştu.
"Pamukta destekleme primi 5 lira olmalı"

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, AKP iktidarı boyunca pamukta 32 milyar dolarlık ithalata tepki gösterirken, yerli üretim ve üreticiye destek verilmesini talep etti. Bu sene pamuğu 27-28 liralık maliyetle üreten çiftçinin ürününü 20-21 liradan satmak zorunda bırakıldığına dikkat çeken Barut, "Elleri nasırlı çiftçimiz alınteriyle ürettiğinden büyük zarar ediyor, iktidar ise seyrediyor. Pamukta yangını söndürün, destekleme primini en az 5 lira olarak güncelleyin" dedi.

PAMUK MECLİS KÜRSÜSÜNDE

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda CHP Grubu adına kürsüye elinde pamukla çıkan Ayhan Barut, "Pamuk umuttur, berekettir, iştir, aştır, pamuk beyaz altındır. Pamuk, en önemli ihracat sektörlerinden olan tekstil ve konfeksiyon sanayisinin de hammaddesidir. Böylesine önemli bir ürünü üreten çiftçilerimiz maalesef son yıllarda, özellikle de bu yıl çok sıkıntılıdır. Şu anda hasadı tamamlanmak üzere olan pamuk üreticileri ve pamuk büyük sorunlarla karşı karşıyadır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.