Cinayet Kurbanı Genç Kız 'Tetikçi' Çıktı

ASAYİŞ 10.06.2024 - 17:12, Güncelleme: 10.06.2024 - 17:12 1017+ kez okundu.
 

Cinayet Kurbanı Genç Kız 'Tetikçi' Çıktı

Adana'da, Sevgililer Günü'nde öldürülüp cesedi portakal bahçesine gömülen 18 yaşındaki İpek Akgül, tetikçi olarak gönderildiği kişiyi öldüremediği için öldürüldüğü ortaya çıktı.

14 Şubat gecesi İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden Yaşar Bulut, kendisini aldattığını öne sürdüğü sevgilisi İpek Akgül'ü öldürüp, portakal bahçesine gömdüğünü itiraf etti. İtiraf üzerine şüpheli Yaşar B., gözlatına alınırken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yumurtalık ilçesi Asmalı Mahallesi'ndeki bahçeye gidip, çalışma başlattı. Bulut'un cesedi gömdüğü yeri hatırlamaması üzerine ekipler, şüphelinin bahçeye gittiği kiralık otomobilin GPS takip cihazını incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda genç kızın gömüldüğü yerin koordinatlarını tespit eden ekipler, ayrıca bölgede kadavra köpeği 'Asena' ile arama yaptı. Arama sonucunda genç kızın cesedi toprağa gömülü halde bulundu.Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside Akgül'ün 11 Şubat'ta önce darbedilarak kolunun ve kaburgalarının kırıldığı, sonrada vücudunun çeşitli yerlerinden tabancayla vurulup öldürüldüğü belirlendi. Otopsi sonrası genç kızın cenazesi, Seyhan ilçesi Yeşiloba Mezarlığı'nda toprağa verildi.  Cinayet sonrası olayı aydınlatmak için geniş çaplı araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yeni bilgilere ulaşıldı. Genç kızın öldürülmeden 3 gün önce İzmir'den gelip, sosyal medya üzerinden tanıştığı E.A.'yı evinden duş aldığı esnada tabancayla 3 yerinden vurduğu ortaya çıktı. Taburcu edildikten sonra ifadesi alınan E.A. "İnternette tanışıp, yakınlaştık ve evimde buluştuk. Bir neden yokken duş aldığım sırada beni vurdu" dedi.  Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi'ni de (PTS) inceleyen ekipler, Akgül'ün olay gecesi otomobilde Bulut ile yalnız olmadığını tespit etti. İncelemede otomobildekilerin İpek'in eski sevgilisi Ahmet Albayrak ve arkadaşı Mehmet Görgün olduğu saptandı. 'KIZI ÖLDÜRMEMİ İSTEDİLER' Bunun üzerine yeniden sorguya alınan Yaşar Bulut, "Aslında ben kızı tanımıyorum. Yanımda İpek'in asıl sevgilisi Ahmet ve arkadaşı Mehmet vardı. Kızı öldürmemi istediler. Bana cezaevinde bakacaklarını söylediler" dedi. Cinayet dedektiflerince yapılan geniş çaplı araştırmada ise gerçek bambaşka çıktı. Ahmet Albayrak ile Mehmet Görgün'ün, aralarında husumet olan E.A.'yı öldürtmek istediği, tetikçi olarak da İpek Akgül'ü çağırdıkları tespit edildi. E.A.'nın saldırıdan kurtulması üzerine planlarının ortaya çıkacağını anlayan şüphelilerin, Akgül'ü, "Polis seni arıyor. Seni saklayacağız" diye buluşup, Bulut'a öldürttükleri belirtildi. Yapılan araştırmalar sonucunda Ahmet Albyarak ile Mehmet Görgün, Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'ndeki 2 ayrı apartman dairesine düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin yakalanmasına yardım eden Yaşar Bulut'un ağabeyi Aziz Bulut da Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı.Emniyete götürülen şüpheliler, sorgularında birbirlerini suçlayarak,  E.A.'nın yaralanmasını ve İpek'in öldürülmesini azmettirenin kendisi olmadığını öne sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yaşar Bulut ile ağabeyi Aziz Bulut, Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.     
Adana'da, Sevgililer Günü'nde öldürülüp cesedi portakal bahçesine gömülen 18 yaşındaki İpek Akgül, tetikçi olarak gönderildiği kişiyi öldüremediği için öldürüldüğü ortaya çıktı.

14 Şubat gecesi İl Emniyet Müdürlüğü'ne giden Yaşar Bulut, kendisini aldattığını öne sürdüğü sevgilisi İpek Akgül'ü öldürüp, portakal bahçesine gömdüğünü itiraf etti. İtiraf üzerine şüpheli Yaşar B., gözlatına alınırken, Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Yumurtalık ilçesi Asmalı Mahallesi'ndeki bahçeye gidip, çalışma başlattı. Bulut'un cesedi gömdüğü yeri hatırlamaması üzerine ekipler, şüphelinin bahçeye gittiği kiralık otomobilin GPS takip cihazını incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda genç kızın gömüldüğü yerin koordinatlarını tespit eden ekipler, ayrıca bölgede kadavra köpeği 'Asena' ile arama yaptı. Arama sonucunda genç kızın cesedi toprağa gömülü halde bulundu.Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside Akgül'ün 11 Şubat'ta önce darbedilarak kolunun ve kaburgalarının kırıldığı, sonrada vücudunun çeşitli yerlerinden tabancayla vurulup öldürüldüğü belirlendi. Otopsi sonrası genç kızın cenazesi, Seyhan ilçesi Yeşiloba Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cinayet sonrası olayı aydınlatmak için geniş çaplı araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yeni bilgilere ulaşıldı. Genç kızın öldürülmeden 3 gün önce İzmir'den gelip, sosyal medya üzerinden tanıştığı E.A.'yı evinden duş aldığı esnada tabancayla 3 yerinden vurduğu ortaya çıktı. Taburcu edildikten sonra ifadesi alınan E.A. "İnternette tanışıp, yakınlaştık ve evimde buluştuk. Bir neden yokken duş aldığım sırada beni vurdu" dedi.

 Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi'ni de (PTS) inceleyen ekipler, Akgül'ün olay gecesi otomobilde Bulut ile yalnız olmadığını tespit etti. İncelemede otomobildekilerin İpek'in eski sevgilisi Ahmet Albayrak ve arkadaşı Mehmet Görgün olduğu saptandı.

'KIZI ÖLDÜRMEMİ İSTEDİLER'

Bunun üzerine yeniden sorguya alınan Yaşar Bulut, "Aslında ben kızı tanımıyorum. Yanımda İpek'in asıl sevgilisi Ahmet ve arkadaşı Mehmet vardı. Kızı öldürmemi istediler. Bana cezaevinde bakacaklarını söylediler" dedi.

Cinayet dedektiflerince yapılan geniş çaplı araştırmada ise gerçek bambaşka çıktı. Ahmet Albayrak ile Mehmet Görgün'ün, aralarında husumet olan E.A.'yı öldürtmek istediği, tetikçi olarak da İpek Akgül'ü çağırdıkları tespit edildi. E.A.'nın saldırıdan kurtulması üzerine planlarının ortaya çıkacağını anlayan şüphelilerin, Akgül'ü, "Polis seni arıyor. Seni saklayacağız" diye buluşup, Bulut'a öldürttükleri belirtildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda Ahmet Albyarak ile Mehmet Görgün, Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'ndeki 2 ayrı apartman dairesine düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin yakalanmasına yardım eden Yaşar Bulut'un ağabeyi Aziz Bulut da Seyhan ilçesi Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı.Emniyete götürülen şüpheliler, sorgularında birbirlerini suçlayarak,  E.A.'nın yaralanmasını ve İpek'in öldürülmesini azmettirenin kendisi olmadığını öne sürdü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yaşar Bulut ile ağabeyi Aziz Bulut, Ahmet Albayrak ve Mehmet Görgün, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

 

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.