ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

BİLİM 08.07.2024 - 08:20, Güncelleme: 08.07.2024 - 08:20 1167+ kez okundu.
 

ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

GENÇ MEZUNLAR, “ÖLÜME GÖREVLENDİRİLMEK İSTEMİYORUZ”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2023-2024 Eğitim Öğretim Döneminde Tıp Fakültesi’nden mezun olan 338 öğrenci diploma heyecanı yaşadı. Mezun doktorların ‘Ölüme görevlendirilmek istemiyoruz’ ve ‘Balcalı’nın ışıkları yeniden yanmalı’ afişleri taşımaları dikkat çekti.   Açık Amfi’de gerçekleştirilen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in video kutlama mesajının yayınlandığı tören; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yardımcıları Prof. Dr. Özden Özgür Horoz ve Doç. Dr. Gamze Akkuş, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve YK Üyesi Doç. Dr. Gökhan Alıcı, ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, akademisyenler, mezunların aileleri ve davetlilerin katılımıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.   DR. AKGÜL, “AYNI GEMİDEYİZ. GEMİYİ TAMİR ETMEYE ÇALIŞANLARA SELAM OLSUN” Dönem birincisi Dr. Raşit Yaşar Akgül, fakülte kütüğüne ismini çakmasının ardından yaptığı konuşmada, aydınlığıyla karanlığıyla 6 yıllık eğitimini bitirdiklerini söyleyerek “Ben bugün burada aydınlıklardan bahsetmek ve üzerimizde emekleri örnek insanlara geçici bir veda etmek istiyorum. İlk başladığımızdaki heyecanlarımız, sevinçlerimiz, kaygılarımız, beklentilerimiz, sorumluluklarımız ile şu an pek çok farklılıklar olsa da temelde görevimiz aynı. Atamız önderliğinde nice insanların üzerine bastığımız bu topraklar şu ana kadar gösterdiğimiz ve ilerde göstereceğimiz özveriler sayesinde yaktığımız meşaleyle insanları aydınlatmaktır görevimiz. Bu meşaleyi taşımayı görev edinmiş, hepimizin aynı gemide olduğunu bilip, direğe tırmanmaya çalışanlar yerine gemiyi tamir etmeye çalışan herkese saygılarımı sunuyorum. Üniversitelerde hasta muayenesinin eğitiminden önce gelmesi, değerler yerinde sayılara önem verilmesi gibi sorunlardan hepimiz şikayetçiyiz. Biz burada hocalarımızla samimi bir iletişim ve toplu bir çabayla bu sorunları aşabileceğimizi ümit ediyoruz.” dedi.
GENÇ MEZUNLAR, “ÖLÜME GÖREVLENDİRİLMEK İSTEMİYORUZ”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2023-2024 Eğitim Öğretim Döneminde Tıp Fakültesi’nden mezun olan 338 öğrenci diploma heyecanı yaşadı. Mezun doktorların ‘Ölüme görevlendirilmek istemiyoruz’ ve ‘Balcalı’nın ışıkları yeniden yanmalı’ afişleri taşımaları dikkat çekti.

 

Açık Amfi’de gerçekleştirilen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in video kutlama mesajının yayınlandığı tören; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yardımcıları Prof. Dr. Özden Özgür Horoz ve Doç. Dr. Gamze Akkuş, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve YK Üyesi Doç. Dr. Gökhan Alıcı, ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, akademisyenler, mezunların aileleri ve davetlilerin katılımıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

DR. AKGÜL, “AYNI GEMİDEYİZ. GEMİYİ TAMİR ETMEYE ÇALIŞANLARA SELAM OLSUN”

Dönem birincisi Dr. Raşit Yaşar Akgül, fakülte kütüğüne ismini çakmasının ardından yaptığı konuşmada, aydınlığıyla karanlığıyla 6 yıllık eğitimini bitirdiklerini söyleyerek “Ben bugün burada aydınlıklardan bahsetmek ve üzerimizde emekleri örnek insanlara geçici bir veda etmek istiyorum. İlk başladığımızdaki heyecanlarımız, sevinçlerimiz, kaygılarımız, beklentilerimiz, sorumluluklarımız ile şu an pek çok farklılıklar olsa da temelde görevimiz aynı. Atamız önderliğinde nice insanların üzerine bastığımız bu topraklar şu ana kadar gösterdiğimiz ve ilerde göstereceğimiz özveriler sayesinde yaktığımız meşaleyle insanları aydınlatmaktır görevimiz. Bu meşaleyi taşımayı görev edinmiş, hepimizin aynı gemide olduğunu bilip, direğe tırmanmaya çalışanlar yerine gemiyi tamir etmeye çalışan herkese saygılarımı sunuyorum. Üniversitelerde hasta muayenesinin eğitiminden önce gelmesi, değerler yerinde sayılara önem verilmesi gibi sorunlardan hepimiz şikayetçiyiz. Biz burada hocalarımızla samimi bir iletişim ve toplu bir çabayla bu sorunları aşabileceğimizi ümit ediyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.