Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dokuzuncusu gerçekleşti

YAŞAM 28.09.2024 - 08:45, Güncelleme: 28.09.2024 - 08:45 685 kez okundu.
 

Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dokuzuncusu gerçekleşti

Hibrit Çalışma ve Yeni Ofis Tasarımları

Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dokuzuncu oturumunda “Değişen Çalışma Biçimleri ve Hibrit Çalışma” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Udesign Mimarlik-Architecture’ın kurucusu mimar Umut Uzuner ile Jeyan Ülkü Architects’in kurucusu iç mimar Jeyan Ülkü’nün konuşmacı olarak yer aldığı oturumda değişen çalışma alışkanlıkları ile bu değişimlerin ofis ve mobilya tasarımlarına yansımaları konuları tartışıldı.    Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, KEAS Konsept Stüdyo’da Yapı Kataloğu moderatörlüğünde düzenlediği Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dokuzuncu oturumunda Udesign Mimarlik-Architecture’ın kurucusu mimar Umut Uzuner ve Jeyan Ülkü Architects’in kurucusu iç mimar Jeyan Ülkü’yü konuk etti. Mimarlık ve tasarım sektöründen dinleyiciler ve mimarlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide “Değişen Çalışma Biçimleri ve Hibrit Çalışma” konusu ele alındı.    “Ofislerde kişiye özel oda bir yana, kişiye özel masa bile kalkıyor”   Pandeminin, çalışma biçimlerinin değişiminde bir dönüm noktası olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Jeyan Ülkü Architects’in kurucusu iç mimar Jeyan Ülkü, “Pandemi öncesi ya tam uzaktan çalışma ya da tam ofisten çalışma düzeni vardı. Pandemiyle birlikte sadece uzaktan çalışmaya geçildi. Pandemiden sonra ise hibrit geldi.” dedi. Hibrit çalışma modelinin çalışanlar üzerinde olduğu kadar ofislerde de büyük değişiklikler gerektirdiğine dikkat çeken Ülkü, pandemi sonrası hibrit çalışma modeline uygun daha işlevsel ve çok fonksiyonlu alan tasarımlarına yönelindiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi sonrası hibrit modelle ofislere dönmeye başlayan insanlar ofislerinde de evlerindeki rahatlıklarını yaşayabilmek istediler. Şirketler, personellerinin huzur ve motivasyonunu yükseltmek için bu beklentiyi karşılayacak ofis tasarımları talep etmeye başladı. Bunun yansımalarından biri olarak, ofislerde kişiye özel odalar bir yana, kişiye özel masalar bile kalkmaya başladı. Çok fonksiyonlu alan tasarımları, çalışanların dinlenebileceği, ‘evindeymiş gibi huzurlu hissedebileceği’ renkli alanların tasarlanmasını mümkün kıldı.”
Hibrit Çalışma ve Yeni Ofis Tasarımları

Kastamonu Entegre, Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dokuzuncu oturumunda “Değişen Çalışma Biçimleri ve Hibrit Çalışma” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Udesign Mimarlik-Architecture’ın kurucusu mimar Umut Uzuner ile Jeyan Ülkü Architects’in kurucusu iç mimar Jeyan Ülkü’nün konuşmacı olarak yer aldığı oturumda değişen çalışma alışkanlıkları ile bu değişimlerin ofis ve mobilya tasarımlarına yansımaları konuları tartışıldı. 

 

Ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu EntegreKEAS Konsept Stüdyo’da Yapı Kataloğu moderatörlüğünde düzenlediği Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın dokuzuncu oturumunda Udesign Mimarlik-Architecture’ın kurucusu mimar Umut Uzuner ve Jeyan Ülkü Architects’in kurucusu iç mimar Jeyan Ülkü’yü konuk etti. Mimarlık ve tasarım sektöründen dinleyiciler ve mimarlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide “Değişen Çalışma Biçimleri ve Hibrit Çalışma” konusu ele alındı. 

 

“Ofislerde kişiye özel oda bir yana, kişiye özel masa bile kalkıyor”

 

Pandeminin, çalışma biçimlerinin değişiminde bir dönüm noktası olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Jeyan Ülkü Architects’in kurucusu iç mimar Jeyan Ülkü, “Pandemi öncesi ya tam uzaktan çalışma ya da tam ofisten çalışma düzeni vardı. Pandemiyle birlikte sadece uzaktan çalışmaya geçildi. Pandemiden sonra ise hibrit geldi.” dedi. Hibrit çalışma modelinin çalışanlar üzerinde olduğu kadar ofislerde de büyük değişiklikler gerektirdiğine dikkat çeken Ülkü, pandemi sonrası hibrit çalışma modeline uygun daha işlevsel ve çok fonksiyonlu alan tasarımlarına yönelindiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi sonrası hibrit modelle ofislere dönmeye başlayan insanlar ofislerinde de evlerindeki rahatlıklarını yaşayabilmek istediler. Şirketler, personellerinin huzur ve motivasyonunu yükseltmek için bu beklentiyi karşılayacak ofis tasarımları talep etmeye başladı. Bunun yansımalarından biri olarak, ofislerde kişiye özel odalar bir yana, kişiye özel masalar bile kalkmaya başladı. Çok fonksiyonlu alan tasarımları, çalışanların dinlenebileceği, ‘evindeymiş gibi huzurlu hissedebileceği’ renkli alanların tasarlanmasını mümkün kıldı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.