Dubai’nin görkemli binaları Türk halılarıyla döşenecek
Dubai’nin görkemli binaları Türk halılarıyla döşenecek
Yıllık 2,9 milyar dolarlık halı ihracatıyla Çin’den sonra dünya ikincisi olan Türkiye, halı ihracatını artırmak için pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor.
Yıllık 2,9 milyar dolarlık halı ihracatıyla Çin’den sonra dünya ikincisi olan Türkiye, halı ihracatını artırmak için pazarlama faaliyetlerini sürdürüyor.
İZMİR (İGFA) - Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) Halı İhracatını Geliştirme UR-GE Projesi’nde yer alan 9 firmanın katılımıyla 21-24 Nisan 2025 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne “Halı Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti” düzenledi.
Dünya genelinde halı sektöründe önde gelen fuarlardan olan Domotex Middle East Fuarı’nı da ziyaret eden Egeli halı ihracatçıları, 23 Nisan 2025 tarihinde Dubai’de 30’un üzerinde ithalatçı firmayla 200’ün üzerinde ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.
Halı İhracatını Geliştirme UR-GE Projesi’nde yer alan firmaların ağırlıklı olarak üretip ihraç ettiği halılar için önemli bir pazar olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde yeni ticari iş birlikleri kurmayı hedeflediklerini paylaşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne halı ihracatımızı artırmak için önemli adımlar attıklarının altını çizdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.