EMZİRME DÖNEMİNDE SÜTYEN KULLANIMI

YAŞAM 08.05.2024 - 16:38, Güncelleme: 08.05.2024 - 16:38 431 kez okundu.
 

EMZİRME DÖNEMİNDE SÜTYEN KULLANIMI

Anne Adayları ve Yeni Anneler için Doğru Emzirme Sütyeni Seçimi Nasıl Yapılmalı?

  Araştırmalar, yeni doğum yapmış annelerin emzirme sütyeni kullanımı konusunda kafalarının karışık olduğunu ortaya koyuyor. 0-2 yaş grubu bebeği olan 250 anne ile yapılan “Anne Sütü ve Emzirme ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar” araştırmasında annelerin bir kısmı emzirme döneminde göğsü sıkıca saran sütyen kullanılması gerektiğini söylerken büyük bir oranı da emzirme döneminde hiç sütyen kullanılamayacağı düşünüyor. Elbette bu bilgiler yanlış! Araştırma bu konudaki bilgi eksikliğinin somut bir tablosunu ortaya çıkarırken uzmanlar emzirme sütyenlerinin emzirme sürecini desteklemede anne ve bebek için önemli bir rol oynadığını belirtiyor.   Anneler Günü yaklaşırken anne adayları ve henüz yeni doğum yapmış anneler için emzirme sütyenlerinin önemi tekrar gündeme geldi. Hala birçok genç annenin ve anne adayının bu konuda kafaları karışık. Araştırmalar, emzirme döneminde sütyen kullanımı konusunda hala bilgi eksiklerinin olduğunu ortaya koyuyor.    “Anne Sütü ve Emzirme ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar” konulu, 0-2 yaş grubu bebeği olan 250 anne ile yapılan araştırmada annelerin 98’i yani %39,2’si göğsü sıkıca saran sütyen kullanılması gerektiğini söylüyor. Yine emzirme döneminde sütyen kullanımı konusunda da araştırmaya katılan annelerin 93’ü yani %37,2’si yanlış cevap vererek sütyenin emzirme döneminde kullanılamayacağını düşünüyor. Yanlış cevaplardan hareketle doğru emzirme pratikleri konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının önemine vurgu yapan araştırma, annelerin anne sütü ve emzirme konusunda daha fazla eğitime ihtiyaçları olduğu ve sağlık profesyonellerinin bu konuda önemli bir bilgi kaynağı olduğunun altını çiziyor.
Anne Adayları ve Yeni Anneler için Doğru Emzirme Sütyeni Seçimi Nasıl Yapılmalı?

 

Araştırmalar, yeni doğum yapmış annelerin emzirme sütyeni kullanımı konusunda kafalarının karışık olduğunu ortaya koyuyor. 0-2 yaş grubu bebeği olan 250 anne ile yapılan “Anne Sütü ve Emzirme ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar” araştırmasında annelerin bir kısmı emzirme döneminde göğsü sıkıca saran sütyen kullanılması gerektiğini söylerken büyük bir oranı da emzirme döneminde hiç sütyen kullanılamayacağı düşünüyor. Elbette bu bilgiler yanlış! Araştırma bu konudaki bilgi eksikliğinin somut bir tablosunu ortaya çıkarırken uzmanlar emzirme sütyenlerinin emzirme sürecini desteklemede anne ve bebek için önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

 

Anneler Günü yaklaşırken anne adayları ve henüz yeni doğum yapmış anneler için emzirme sütyenlerinin önemi tekrar gündeme geldi. Hala birçok genç annenin ve anne adayının bu konuda kafaları karışık. Araştırmalar, emzirme döneminde sütyen kullanımı konusunda hala bilgi eksiklerinin olduğunu ortaya koyuyor. 

 

“Anne Sütü ve Emzirme ile İlgili Doğrular ve Yanlışlar” konulu, 0-2 yaş grubu bebeği olan 250 anne ile yapılan araştırmada annelerin 98’i yani %39,2’si göğsü sıkıca saran sütyen kullanılması gerektiğini söylüyor. Yine emzirme döneminde sütyen kullanımı konusunda da araştırmaya katılan annelerin 93’ü yani %37,2’si yanlış cevap vererek sütyenin emzirme döneminde kullanılamayacağını düşünüyor. Yanlış cevaplardan hareketle doğru emzirme pratikleri konusunda eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının önemine vurgu yapan araştırma, annelerin anne sütü ve emzirme konusunda daha fazla eğitime ihtiyaçları olduğu ve sağlık profesyonellerinin bu konuda önemli bir bilgi kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.