Eşya depolamak ekonomik bir fırsat

EKONOMİ 12.08.2021 - 06:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2419+ kez okundu.
 

Eşya depolamak ekonomik bir fırsat

Şehir içi taşınma 28 azaldı, vatandaş ev yerine depo kiralıyor

Ev kirasından ekonomik bir fırsat: Eşya depolamak Salgında büyük şehirler terk edildi, yazlık bölgelere yerleşen ve sadece iş için şehre dönen vatandaşlar ise eşya depolama hizmetlerine yöneldi. Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Depolama talepleri özellikle yaz aylarını yazlıklarında geçiren ya da sadece iş için İstanbul’a gelip gidenler tarafından tercih ediliyor. Çünkü ev eşyası depolama işlemi ev kiralamaya göre oldukça ekonomik bir fırsat sunuyor” dedi. Geçtiğimiz yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların büyük bir kısmı memleketlerine döndü. Yaz aylarının gelmesi ve daha güvenli olacağı düşüncesiyle yılın belirli zamanını yazlıklarında geçirmeye yönelenler ise şehir merkezlerine sadece işleri için gitmeye başladı. Bu durumun Türkiye’de uzun yıllardır var olan ev eşyası depolama hizmetlerini ön plana çıkardığını söyleyen Göztepe Nakliyat ve Depolama A.Ş. CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Temmuz 2021 itibarıyla şehir içi taşınmalarda yıllık yüzde 28’lik bir azalma yaşandığını görüyoruz. İnsanlar daha ufak yerleşim yerlerini tercih ederek şehirlerarası taşınmaları ya da pandemi ve ekonomik nedenlerle taşınmayı tercih etmiyor. Çünkü ev eşyası depolama işlemi ev kiralamaya göre oldukça ekonomik bir fırsat sunuyor”  En yoğun talep İstanbul’da  İstanbul’da çok yoğun taşımacılık ve eşya depolama talebiyle karşılaştıklarını kaydeden Gümüşoğlu, “Geçtiğimiz yıl 381 bin 654 kişi İstanbul’dan ayrılsa da iş dünyasının merkezi konumundaki mega kentten tamamıyla kopmak herkes için mümkün olmuyor. Dolayısıyla depolama talepleri de en çok yaz aylarını yazlık evinde geçirenler ve sadece iş için İstanbul’da bulunanlar tarafından tercih ediliyor” diye konuştu.   Kentsel dönüşüm talepleri artıracak  Pandemiden bağımsız olarak da ilerleyen süreçte eşya depolama sektörünün gelişmeye devam edeceği öngörüsünde bulunan Gümüşoğlu, bu artışın inşaat sektörünün gelişmesiyle de yakından ilgili olduğunu belirtti. Gümüşoğlu, “Eşya depolama sektörü bir anlamda yeni inşaatlarla bağlantılı bir sektör. Özellikle kentsel dönüşüm olan bölgelerde talep artışının devam edeceğini öngörüyoruz.  Bu taleplere en iyi şekilde yanıt vermek içinse depolama ve taşıma sektöründe belirli bir standardın benimsenmesi gerekiyor. Ancak bu sayede haksız rekabetin azaldığı, müşteri odaklı  bir sektör haline gelebiliriz” ifadelerini kullandı
Şehir içi taşınma 28 azaldı, vatandaş ev yerine depo kiralıyor

Ev kirasından ekonomik bir fırsat: Eşya depolamak

Salgında büyük şehirler terk edildi, yazlık bölgelere yerleşen ve sadece iş için şehre dönen vatandaşlar ise eşya depolama hizmetlerine yöneldi. Göztepe Nakliyat ve Depolama CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Depolama talepleri özellikle yaz aylarını yazlıklarında geçiren ya da sadece iş için İstanbul’a gelip gidenler tarafından tercih ediliyor. Çünkü ev eşyası depolama işlemi ev kiralamaya göre oldukça ekonomik bir fırsat sunuyor” dedi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların büyük bir kısmı memleketlerine döndü. Yaz aylarının gelmesi ve daha güvenli olacağı düşüncesiyle yılın belirli zamanını yazlıklarında geçirmeye yönelenler ise şehir merkezlerine sadece işleri için gitmeye başladı. Bu durumun Türkiye’de uzun yıllardır var olan ev eşyası depolama hizmetlerini ön plana çıkardığını söyleyen Göztepe Nakliyat ve Depolama A.Ş. CEO’su Ulaş Gümüşoğlu, “Temmuz 2021 itibarıyla şehir içi taşınmalarda yıllık yüzde 28’lik bir azalma yaşandığını görüyoruz. İnsanlar daha ufak yerleşim yerlerini tercih ederek şehirlerarası taşınmaları ya da pandemi ve ekonomik nedenlerle taşınmayı tercih etmiyor. Çünkü ev eşyası depolama işlemi ev kiralamaya göre oldukça ekonomik bir fırsat sunuyor” 

En yoğun talep İstanbul’da 

İstanbul’da çok yoğun taşımacılık ve eşya depolama talebiyle karşılaştıklarını kaydeden Gümüşoğlu, “Geçtiğimiz yıl 381 bin 654 kişi İstanbul’dan ayrılsa da iş dünyasının merkezi konumundaki mega kentten tamamıyla kopmak herkes için mümkün olmuyor. Dolayısıyla depolama talepleri de en çok yaz aylarını yazlık evinde geçirenler ve sadece iş için İstanbul’da bulunanlar tarafından tercih ediliyor” diye konuştu.  

Kentsel dönüşüm talepleri artıracak 

Pandemiden bağımsız olarak da ilerleyen süreçte eşya depolama sektörünün gelişmeye devam edeceği öngörüsünde bulunan Gümüşoğlu, bu artışın inşaat sektörünün gelişmesiyle de yakından ilgili olduğunu belirtti. Gümüşoğlu, “Eşya depolama sektörü bir anlamda yeni inşaatlarla bağlantılı bir sektör. Özellikle kentsel dönüşüm olan bölgelerde talep artışının devam edeceğini öngörüyoruz.  Bu taleplere en iyi şekilde yanıt vermek içinse depolama ve taşıma sektöründe belirli bir standardın benimsenmesi gerekiyor. Ancak bu sayede haksız rekabetin azaldığı, müşteri odaklı  bir sektör haline gelebiliriz” ifadelerini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.