Filipinler'de tayfun: 8 ölü

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 24.07.2024 - 12:25, Güncelleme: 24.07.2024 - 12:25 644+ kez okundu.
 

Filipinler'de tayfun: 8 ölü

Filipinler'in başkentinde çeşitli bölgelerde Gaemi Tayfu'nun sellere yol açması üzerine en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Bazı bölgelerde derinliği 2 metreyi bulan yaygın sel, hükümeti Manila Körfezi ve nehirler yakınındaki insanları güvenli bölgelere tahliye etmeye ve okulları ve ofisleri kapatmaya zorladı. Metro Manila felaket hali kapsamına alınırken, yerel yetkililer Filipinler'in orta ve güney bölgelerindeki kıyı bölgelerinde yaşayanları tahliye etti. Polis, tayfun nedeniyle en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Manila'nın güneyindeki Batangas eyaletindeki Agoncillo kasabasında meydana gelen heyelan sonucu dört kişi hayatını kaybetti. Batangas eyaletindeki Nasugbo kasabasında 46 yaşında bir adam, şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağmurlar sonucu devrilen bir ağacın altında kalarak öldü. Manila şehrinde bir başka adam da elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Polis ayrıca Manila'nın kuzeyindeki Pampanga eyaletindeki Angeles City'de meydana gelen bir heyelan sonucu iki kişinin öldüğünü bildirdi. Manila'nın batısındaki Bataan eyaletinde ise iki kişinin kayıp olduğu bildirildi. Sel nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri de yaşandı. Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi, Luzon'daki birçok havalimanının kötü hava koşulları nedeniyle faaliyetlerini askıya aldığını söyledi. Filipinler Devlet Hava Durumu Bürosu PAGASA,  Çarşamba günü yağmur yağmaya devam edeceğini ve "sel ve yağmur kaynaklı heyelanların mümkün olduğunu" söyledi. Gaemi'nin etkisiyle güçlenen güneybatı musonunun Cuma gününe kadar Luzon'un birçok bölgesinde, ayrıca Filipinler'in orta kesimindeki Visayas bölgesinde ve güneydeki Mindanao'nun kuzeyindeki bölgelerde orta ila yoğun yağışlara neden olacağı belirtildi. Bu yıl Filipinler'i vuran üçüncü tayfun olan Gaemi'nin, Çarşamba gecesi veya Perşembe sabahı Filipinler'i terk etmesi bekleniyor. Filipinler'i her yıl ortalama 20 tayfun vuruyor. (İLKHA)
Filipinler'in başkentinde çeşitli bölgelerde Gaemi Tayfu'nun sellere yol açması üzerine en az 8 kişi hayatını kaybetti.

Bazı bölgelerde derinliği 2 metreyi bulan yaygın sel, hükümeti Manila Körfezi ve nehirler yakınındaki insanları güvenli bölgelere tahliye etmeye ve okulları ve ofisleri kapatmaya zorladı.

Metro Manila felaket hali kapsamına alınırken, yerel yetkililer Filipinler'in orta ve güney bölgelerindeki kıyı bölgelerinde yaşayanları tahliye etti.

Polis, tayfun nedeniyle en az sekiz kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Manila'nın güneyindeki Batangas eyaletindeki Agoncillo kasabasında meydana gelen heyelan sonucu dört kişi hayatını kaybetti. Batangas eyaletindeki Nasugbo kasabasında 46 yaşında bir adam, şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağmurlar sonucu devrilen bir ağacın altında kalarak öldü. Manila şehrinde bir başka adam da elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Polis ayrıca Manila'nın kuzeyindeki Pampanga eyaletindeki Angeles City'de meydana gelen bir heyelan sonucu iki kişinin öldüğünü bildirdi. Manila'nın batısındaki Bataan eyaletinde ise iki kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Sel nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri de yaşandı.

Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi, Luzon'daki birçok havalimanının kötü hava koşulları nedeniyle faaliyetlerini askıya aldığını söyledi.

Filipinler Devlet Hava Durumu Bürosu PAGASA,  Çarşamba günü yağmur yağmaya devam edeceğini ve "sel ve yağmur kaynaklı heyelanların mümkün olduğunu" söyledi.

Gaemi'nin etkisiyle güçlenen güneybatı musonunun Cuma gününe kadar Luzon'un birçok bölgesinde, ayrıca Filipinler'in orta kesimindeki Visayas bölgesinde ve güneydeki Mindanao'nun kuzeyindeki bölgelerde orta ila yoğun yağışlara neden olacağı belirtildi.

Bu yıl Filipinler'i vuran üçüncü tayfun olan Gaemi'nin, Çarşamba gecesi veya Perşembe sabahı Filipinler'i terk etmesi bekleniyor.

Filipinler'i her yıl ortalama 20 tayfun vuruyor. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.