Google’ın Eski CEO’su Eric Schmidt’den Önemli Açıklama

28.07.2022 - 15:01, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2372+ kez okundu.
 

Google’ın Eski CEO’su Eric Schmidt’den Önemli Açıklama

Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, yapay zekânın ortaya çıkarabileceği güvenlik zafiyetlerinin nükleer silahlar kadar güçlü olabileceğini söyledi.

Amerika’nın Colorado eyaletinde gerçekleşen Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan teknoloji devi Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, Yapay Zekâ ile alakalı çalışmaların bir düzene bağlanması gerektiğini söylerken, geçmişte Nükleer silah denemelerinde yapıldığı gibi uluslararası anlaşmalar yapılabileceğini söyledi. Amerika ve Çin arasında son zamanda tırmanan güvensizlik ortamına vurgu yapan Eric Schmidt, bu iki ülke arasında karşılıklı caydırma anlaşmalarının yapılması gerektiğini söyledi. KURALLAR KONMALI “1950 yıllar ve 1960 yıllarında , nükleer silah testleriyle alakalı ‘sürprize yer yok’ kuralıyla bir dünya kurmayı başardık ve testler nihayetinde yasaklandı.   Şimdi bir ülke test için füze fırlatmak istediğinde diğerlerine haber veriyor.” “Şu anda kimse bununla alakalı çalışmıyor fakat yapay zekâ buna yol açacak kadar güçlü.”   Eric Schmidt, yapay zekânın sahip olduğu potansiyel güç nedeniyle hükümetlerin ve ilgili enstitülerin gelişmeleri belirli değerler ve kurallar altına almak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, yapay zekânın ortaya çıkarabileceği güvenlik zafiyetlerinin nükleer silahlar kadar güçlü olabileceğini söyledi.

Amerika’nın Colorado eyaletinde gerçekleşen Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan teknoloji devi Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt, Yapay Zekâ ile alakalı çalışmaların bir düzene bağlanması gerektiğini söylerken, geçmişte Nükleer silah denemelerinde yapıldığı gibi uluslararası anlaşmalar yapılabileceğini söyledi.

Amerika ve Çin arasında son zamanda tırmanan güvensizlik ortamına vurgu yapan Eric Schmidt, bu iki ülke arasında karşılıklı caydırma anlaşmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

KURALLAR KONMALI

“1950 yıllar ve 1960 yıllarında , nükleer silah testleriyle alakalı ‘sürprize yer yok’ kuralıyla bir dünya kurmayı başardık ve testler nihayetinde yasaklandı.

 

Şimdi bir ülke test için füze fırlatmak istediğinde diğerlerine haber veriyor.” “Şu anda kimse bununla alakalı çalışmıyor fakat yapay zekâ buna yol açacak kadar güçlü.”

 

Eric Schmidt, yapay zekânın sahip olduğu potansiyel güç nedeniyle hükümetlerin ve ilgili enstitülerin gelişmeleri belirli değerler ve kurallar altına almak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.