Gürer: “Çiftçinin büyük derdi kuraklık”

GÜNDEM 15.08.2024 - 20:54, Güncelleme: 15.08.2024 - 20:54 976+ kez okundu.
 

Gürer: “Çiftçinin büyük derdi kuraklık”

Üretici Yücel: “Borçlar tarlalarımızı sattırıyor”

      CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Hüsniye köyünde lahana üreticilerini ziyaret etti. Üreticiler, Gürer'e dert yanarak bu yıl kuraklığın etkisiyle ihraç edilen lahananın tarlada kaldığını ve kredilerini ödeyemez duruma geldiklerini anlattılar. CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer bu yıl üretici için zor bir yıl olduğunu düşük alım fiyatları yanında tarımsal üretime bazı bölgelerde kuraklık nedeni ile beklenen rekoltelerin gerçekleşemeyeceğini söyledi.  Gürer, Ülkemizde farklı bölgelerde olduğu gibi Niğde'de sulama suyu sorununun üreticileri vurduğunu, sulama sistemlerinin kurulmasına rağmen su yetersizliği nedeniyle çiftçilerin ciddi zarar gördüğünü belirtti. Sulama suyu sorunu nedeni ile tarlada sulanamayan Lahananın yaprakları kavrulduğunu artan üretim maliyetlerine bu sefer de su sıkıntısı ile oluşan kuraklığın eklendiğini söyledi. Gürer, ÇKS sorunları ve toplulaştırma eksikliğinin de çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, “Üreticiler, finansal sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemez hale geldi ve tarlaları bankalar ile kooperatiflere ipotekli durumda. Çiftçiler, zararlarının telafi edilmesi için acil destek bekliyor.” dedi. Ulukışla  CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker,İl Genel Meclis Üyesi Celal Gülercan  ile Hüsniye Köyünde üreticilerle görüşen CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Tarlada kalan üründen oluşan zararların saptanarak doğrudan Cumhurbaşkanlığınca destek verilip çiftçilerin zararlarının karşılanmasını istedi.
Üretici Yücel: “Borçlar tarlalarımızı sattırıyor”

 

 

 

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Hüsniye köyünde lahana üreticilerini ziyaret etti. Üreticiler, Gürer'e dert yanarak bu yıl kuraklığın etkisiyle ihraç edilen lahananın tarlada kaldığını ve kredilerini ödeyemez duruma geldiklerini anlattılar.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer bu yıl üretici için zor bir yıl olduğunu düşük alım fiyatları yanında tarımsal üretime bazı bölgelerde kuraklık nedeni ile beklenen rekoltelerin gerçekleşemeyeceğini söyledi.

 Gürer, Ülkemizde farklı bölgelerde olduğu gibi Niğde'de sulama suyu sorununun üreticileri vurduğunu, sulama sistemlerinin kurulmasına rağmen su yetersizliği nedeniyle çiftçilerin ciddi zarar gördüğünü belirtti. Sulama suyu sorunu nedeni ile tarlada sulanamayan Lahananın yaprakları kavrulduğunu artan üretim maliyetlerine bu sefer de su sıkıntısı ile oluşan kuraklığın eklendiğini söyledi.

Gürer, ÇKS sorunları ve toplulaştırma eksikliğinin de çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, “Üreticiler, finansal sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemez hale geldi ve tarlaları bankalar ile kooperatiflere ipotekli durumda. Çiftçiler, zararlarının telafi edilmesi için acil destek bekliyor.” dedi. Ulukışla  CHP İlçe Başkanı Hüseyin Toker,İl Genel Meclis Üyesi Celal Gülercan  ile Hüsniye Köyünde üreticilerle görüşen CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Tarlada kalan üründen oluşan zararların saptanarak doğrudan Cumhurbaşkanlığınca destek verilip çiftçilerin zararlarının karşılanmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.