Tüyap, 2-6 Kasım tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 14. Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı’nda 100’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğini bir araya getiriyor. Fuarda katılımcıların sergileyeceği en yeni teknolojiye sahip ürünlerle Türkiye’nin zengin tarım topraklarına sahip Çukurova’nın tarımsal gücünün yanı sıra giderek yaygınlaşan seracılık faaliyetlerini de destekleyecek.
Türkiye’nin bereketli topraklarına sahip olan Çukurova bölgesi, iki yıl aradan sonra tarım sektörünün en büyük ve en kapsamlı fuarında buluşuyor. Adana Uluslararası Tarım Fuarı, Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün itibariyle kapılarını açtı. Seracılık, tohumculuk, fidancılık, bahçecilik, çiçekçilik gibi tarımın farklı alanlarının yanı sıra, tavukçuluk ve süt endüstrisi başta olmak üzere hayvancılığın alanına giren en yeni teknolojiler fuarda sergilenecek. Fuara, bölge coğrafyasında ön plana çıkan seracılık alanında faaliyet gösteren firmaların yoğun bir katılım gösteriyor.
Fuarın açılışına Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah DOĞRU ve çok sayıda konuk katıldı.
“Çukurova’nın en kapsamlı fuarını açıyoruz”
Çukurova’nın tarım ve seracılık faaliyetlerinde oldukça önemli bir konuma geldiğini kaydeden Tüyap Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Bu sene 14’üncüsünü düzenlediğimiz Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı ile Çukurova bölgesinin 2 yıl aradan sonraki en kapsamlı fuarını açarak kaldığımız yerden devam ediyoruz. 40’ın üzerinde şehirden profesyonel ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Ayrıca yaptığımız tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Irak, Suriye, Lübnan gibi Orta Doğu ülkeleri, Körfez ülkeleri ve İran’dan 250‘nin üzerinde yabancı iş insanını beklediğimiz fuarımızda 150’ye yakın katılımcı firmamız son teknoloji tarım ürünlerini sergiliyor. Bereketli bir fuar olmasını diliyorum, buraya katılan firmaların yüzlerinin güleceği bir fuar olmasını temenni ediyorum. 2022 itibariyle Şubat ayında Adana’da başlayacak fuarlarımızla hem şehrin hem de bölgenin üretimine, istihdamına katkı sağlayacağımız gelişmelerle karşınızda olacağız” dedi.
“Bizim için, bölge için, ülke için”
Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları’nı özlemle beklediklerini kaydeden Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç “Bu fuarı Çukurovamıza bereketiyle getirdik, bundan sonra da inşallah ara vermeden fuarlar şehri olan Adana’ya yakışır fuarlarla devam edeceğiz. Bugünkü Tarım Fuarı bizim için, bölge için, ülke için oldukça önemli. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
“Tarım sanayisinde önemli gelişmeler var”
Açılışta Adana’nın tarımda geldiği noktadan bahseden Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar “Katılımcıların tamamına çok teşekkür ediyorum. Şöyle bir göz attım, tarım sanayisinde önemli gelişmeler olduğunu gördüm, bundan da çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Her şey çok iyi gidiyor, tekrar hepinize saygılar sunuyorum” sözlerini kaydetti.
“Dünyada nadir şanslı ülkelerden biriyiz”
Son olarak fuarın açılış konuşmasını yapan Adana Valisi Süleyman Elban ise “Özellikle son 2 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi süreci gıda konusunu ve gıda güvenliğini bir kez daha bizlere hatırlattı. Dolayısıyla her ülkenin bulunduğu coğrafi konum ne olursa olsun özellikle başta tarım olmak üzere gıda alanında çok ciddi manada yatırım yapıp, olabildiğince üretimi arttırması, verimliliği arttırması, ürün çeşitliliğini arttırması zorunluluğu ortaya çıktı. Bu konuda biz dünyada nadir şanslı ülkelerden biriyiz. Kendine yetebilen hatta ihracat yapabilen bir tarım potansiyelimiz var. Ben bu fuarın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese öncelikle teşekkür ediyorum ve Tüyap Fuarcılık’ı ve fuar katılımcılarını bu fuarı yapma cesaretini gösterdiği için tebrik ediyorum” dedi.
En yeni teknolojiler damga vuracak
Tarımsal üretim ve hayvancılığın gelişimine yön veren en yeni teknolojiler, fuara damga vuracak. Yurt içi ve yurt dışından katılımcılara ve ziyaretçilere verimli iş bağlantıları sunacak olan fuarda traktörlerden, tarımsal mekanizasyon ve teknolojilerine, sera teknolojilerinden, su ve sulama sistemlerine, hayvansal üretim makinelerine kadar tarım ve hayvancılıkta en yeni teknolojiler ziyaretçilerle buluşturulacak. Bugün itibariyle Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan 14. Adana Uluslararası Tarım Fuarı, 6 Kasım Cumartesi akşamı, saat 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.
TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.
|