“İlaç yokluğu sağlığı tehdit ediyor!”

GÜNDEM 03.11.2021 - 10:24, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2609+ kez okundu.
 

“İlaç yokluğu sağlığı tehdit ediyor!”

ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “İlaç yokluğu sağlığı tehdit ediyor!”

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Havaların soğumaya başlamasıyla tedavi edilmeyen özellikle soğuk algınlığı hastalıklarında daha ağır tablolar oluşmadan ilaç; erişilebilir, bulunabilir ve alınabilir olmalıdır. İlaç yokluğu sağlığı tehdit etmektedir” dedi.   AĞIR TABLOLAR OLUŞABİLİR Bir çok ilacın eczanelere gelmemesi, bulunamıyor olmasına istinaden ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada “İlaç; erişilebilir, bulunabilir, alınabilir olmalıdır. Hastaların istekleri, ihtiyaç duydukları zamanda ilaca ulaşamamaları bir halk sağlığı sorunudur. Bunun için acilen tedbir alınmalı, etken madde temin ve üretim çalışmaları ile hızlı bir şekilde ilaç yokluğu önlenmelidir. Havaların soğumaya başlamasıyla tedavi edilmeyen özellikle soğuk algınlığı hastalıkları daha ağır tablolar oluşturabilir.” dedi.   AĞRI KESİCİ- ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ FİTİLLERDE DE SORUN YAŞANMAYA BAŞLADI Her yılın sonuna yaklaşıldığında bazı ilaçların piyasada bulunmaması, erişilememesi,ilaç stoklarının bitmesi ya da Şubat ayında yapılacak fiyat artışına kadar piyasaya verilmemesi sıkıntısını yıllardır yaşadıklarını belirten ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “Ancak bu sene Ağustos ayından itibaren mevsimsel hastalıkların ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının artış göstermesi ile özellikle çocuklarda kullanılan ağrı kesici ateş düşürücü ilaçlar, soğuk algınlığı ilaçları, azitromisin grubu antibiyotikler, burun damlaları ve spreyleri, ağrı kesici-ateş düşürücü fitillerin de bulunmaması sorunu yaşamaktayız. İlaç, halkımızca erişilebilir, bulunabilir, alınabilir olmalıdır. Hastaların istekleri, ihtiyaç duydukları zamanda ilaca ulaşamamaları bir halk sağlığı sorunudur. Bunun için acilen tedbir alınmalı, etken madde temin ve üretim çalışmaları ile hızlı bir şekilde ilaç yokluğu önlenmelidir.”   İLAÇ TİCARİ BİR META OLMAMALI ACİL TEDBİR ALINMALI Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Bu anlamda Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmalarını göreve çağırıyoruz, acilen tedbir alınmalı, bulunmayan ilaçlara hastaların erişimi sağlanmalıdır. İlaç, ticari bir meta olarak değerlendirilmemeli, ihtiyaç duyulduğunda hastalar erişebilmeli, alabilmeli ve kullanabilmelidir. Bölgemizde, eczanelerimizin yeterli stoklarına rağmen bulunmayan ilaçlarla ilgili hastalarımıza ilaç verememenin sıkıntısını yaşamaktayız. Biz eczacılar olarak; bulunmayan ilaçlarla ilgili bir an önce tedbir alınmasını ve bulunmayan ilaçlardaki sıkıntının giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “İlaç yokluğu sağlığı tehdit ediyor!”

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Havaların soğumaya başlamasıyla tedavi edilmeyen özellikle soğuk algınlığı hastalıklarında daha ağır tablolar oluşmadan ilaç; erişilebilir, bulunabilir ve alınabilir olmalıdır. İlaç yokluğu sağlığı tehdit etmektedir” dedi.

 

AĞIR TABLOLAR OLUŞABİLİR

Bir çok ilacın eczanelere gelmemesi, bulunamıyor olmasına istinaden ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada “İlaç; erişilebilir, bulunabilir, alınabilir olmalıdır. Hastaların istekleri, ihtiyaç duydukları zamanda ilaca ulaşamamaları bir halk sağlığı sorunudur. Bunun için acilen tedbir alınmalı, etken madde temin ve üretim çalışmaları ile hızlı bir şekilde ilaç yokluğu önlenmelidir. Havaların soğumaya başlamasıyla tedavi edilmeyen özellikle soğuk algınlığı hastalıkları daha ağır tablolar oluşturabilir.” dedi.

 

AĞRI KESİCİ- ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ FİTİLLERDE DE SORUN YAŞANMAYA BAŞLADI

Her yılın sonuna yaklaşıldığında bazı ilaçların piyasada bulunmaması, erişilememesi,ilaç stoklarının bitmesi ya da Şubat ayında yapılacak fiyat artışına kadar piyasaya verilmemesi sıkıntısını yıllardır yaşadıklarını belirten ADEO Başkanı Ecz. Yalbuzdağ, “Ancak bu sene Ağustos ayından itibaren mevsimsel hastalıkların ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarının artış göstermesi ile özellikle çocuklarda kullanılan ağrı kesici ateş düşürücü ilaçlar, soğuk algınlığı ilaçları, azitromisin grubu antibiyotikler, burun damlaları ve spreyleri, ağrı kesici-ateş düşürücü fitillerin de bulunmaması sorunu yaşamaktayız. İlaç, halkımızca erişilebilir, bulunabilir, alınabilir olmalıdır. Hastaların istekleri, ihtiyaç duydukları zamanda ilaca ulaşamamaları bir halk sağlığı sorunudur. Bunun için acilen tedbir alınmalı, etken madde temin ve üretim çalışmaları ile hızlı bir şekilde ilaç yokluğu önlenmelidir.”

 

İLAÇ TİCARİ BİR META OLMAMALI ACİL TEDBİR ALINMALI

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Bu anlamda Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmalarını göreve çağırıyoruz, acilen tedbir alınmalı, bulunmayan ilaçlara hastaların erişimi sağlanmalıdır. İlaç, ticari bir meta olarak değerlendirilmemeli, ihtiyaç duyulduğunda hastalar erişebilmeli, alabilmeli ve kullanabilmelidir. Bölgemizde, eczanelerimizin yeterli stoklarına rağmen bulunmayan ilaçlarla ilgili hastalarımıza ilaç verememenin sıkıntısını yaşamaktayız. Biz eczacılar olarak; bulunmayan ilaçlarla ilgili bir an önce tedbir alınmasını ve bulunmayan ilaçlardaki sıkıntının giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.