Bu Sene Rekor: İngilizler Tatile Hızlı Girdi
Bu Sene Rekor: İngilizler Tatile Hızlı Girdi
Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş ortamı, turizmde yaz sezonuna yönelik endişeleri sürdürse de, diğer taraftan gelen iyi haberler ile turizm merkezlerinin rezervasyonlarında bir canlılık yaşanıyor.
Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş ortamı, turizmde yaz sezonuna yönelik endişeleri sürdürse de, diğer taraftan gelen iyi haberler ile turizm merkezlerinin rezervasyonlarında bir canlılık yaşanıyor.
Salgın dönemi öncesi Türkiye’ye en çok turist gönderen üçüncü pazar olan İngiltere’den rekor sayıda turistin nisan-kasım ayları arasında ziyareti bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott da sosyal medya Twitter mesajında, “Türkiye, yaz tatilini geçirmek için en güzel ülkelerden biri. Bu sene rekor sayıda İngiliz’in Türkiye’nin sahil kentlerini ziyaret yapmasını bekliyoruz.”
Salgın boyunca uçuş trafiği kapalı olan ve geçen yıl ekim ayında açılan uçuşlar nedeniyle İngilizler, yaz tatilini geçirmeyi sevdikleri Türkiye’ye gelememişti. 27 Mart tarihinden itibaren ilk uçaklar Dalaman Havalimanı’na inmeye başladı. Bu kapsamda sezonda haftada 200 uçak gelecek. Bu da haftada 37 bin İngiliz turist. Salgın öncesi normal bir turizm sezonu olan 2019 yılında Türkiye’yi 2 milyon 562 bin İngiliz’in ziyaret ettiğini hatırlatan turizmciler, bu sezon yeni bir rekor bekliyor.
UÇAKLAR DOLU GELİYOR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, 27 Mart itibarıyla Dalaman Havalimanı’na İngilizlerin uçak indirmeye başladığını belirtirken, bu şekilde devam ederse 2019 yılı sayılarının üzerine yeni bir rekor geleceğini söyledi. Ciddi bir İngiliz talebi olduğunu, özellikle Marmaris, Fethiye, Kaş, Kalkan, Göcek’in tercih edildiğini vurgulayarak, “Son dört beş gündür ciddi talep alıyoruz.
Uçaklar dolu geliyor ve konaklamalar yapılıyor. İngilizler bizi özlemiş, bizler de onları özledik. Sezonda haftada 200 uçak olacağını söyleyebiliriz. Bunların dolu geldiğinde haftada 37 bin yolcu inişi olur. Büyük bir sıkıntı oluşmazsa normal bir sene olan 2019 yılını şimdiden geçtiğimiz gözüyle bakabiliriz. Avrupa’dan ise yaz sezonu için gelişler mayıs ayında başlar. Salgın öncesi normal yıllarda İngiltere pazarının Türkiye’nin en büyük üçüncü pazarı olduğunu hatırlatan Easyjet Holidays'in Türkiye partneri olan Diana Travel Genel Müdürü Burak Tonbul, 2.5 milyonun üzerinde İngiliz’in Türkiye’de tatil yaptığını söyledi.
5 HAVALİMANINA GELİYORLAR
İngiltere pazarının özeliklerinden bahseden Burak Tonbul, “İngilizler, dört ana turizm merkezi olan havalimanına yani İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya’ya; İstanbul’a yani yaygın bir alana dağılırlar. 1 milyona yakını Dalaman Havalimanı’na geliyor, 500 bine yakını Antalya’ya geliyor. İngiltere yaygın bir coğrafyada Türkiye turizmini besliyor. Geçen yıl salgın nedeniyle uçuşların kapalı olması sebebiyle ciddi anlamda etkilendi. Şimdi Türkiye’deki salgın koşullarının gayet güvenilir sürmesi, İngiltere’den Türkiye’ye tatil yapmayı seven İngilizlerin özlemiyle bir rekor beklentimiz var.
Şimdiye kadar aldığımız en yüksek sayıyı alacağımızı öngörüyoruz.” Büyük etkenlerden birinin de Rusya/Ukrayna pazarlarının çalışmaması olarak gösteren Burak Tonbul, “Bu pazarlara ayrılan uçak ve konaklama payları, tur operatörlerinin payları da İngilizler gibi diğer yoğun pazarlara açılıyor.” Burak Tonbul, Easyjet Holidays'in de dinamik bir tur operatörü olarak her zaman Türkiye’ye maksimum sayıda turist getirmeyi hedeflediğini, 2022 yılı için 700 binin üzerinde koltuk ayrıldığını söyledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.